Reacties van deelnemers

We vroegen een paar aanwezigen wat ze van deze dag vonden. Lees hun reactie.

‘Marian Dashart, leerkracht basisschool Bommelstein Almere Buiten
Een dag als deze heb ik dus echt gemist tijdens corona. Het is voeding voor iedereen. Ik krijg hier gewoon energie van. Kunst moet in de school blijven. Daar moeten we ons hard voor blijven maken!’

Floris Bekker, Collage Almere en leerkracht groep 1-2 De Achtbaan in Almere 
‘Het was een leerzame en productieve dag. Ik geef zelf al heel lang organisch les en dat probeerde ik over te brengen. In het moment lesgeven en de groep aanvoelen. De dynamiek is iedere les anders, daar speel ik op in.’

Rohan Poldervaart, workshopleider Zingen in de klas
‘Zingen in de klas is belangrijk, omdat woorden niet altijd zo ver rijken als een ervaring. Het is goed dat je als leerkracht zelf ervaart: wat doet zingen met mij? Je eigen vlammetje, daar draait het om.’ 

Lukas van der Starre, Filmhub Midden
‘Film wordt niet altijd gezien als kunstvorm, meer als vermaak of gewoon leuk. Toch is het kunst: er gaat namelijk een heel creatief proces aan vooraf. Je kunt het als leerkracht ook bij alle vakken integreren als werkvorm. Ik merkte dat dit proeverijtje naar meer smaakte bij de deelnemers.’