Studio VMBO

Vmbo- en praktijkscholen die willen investeren in vernieuwend cultuuronderwijs worden uitgenodigd mee te onderzoeken en te experimenteren in Studio VMBO. In deze proeftuin werken FleCk, Collage en BonteHond samen met docenten, leerlingen en het culturele veld om cultuuronderwijs in de provincie een stevige impuls en een duurzame positie te geven.

In co-creatie ontwikkelen we in twee jaar nieuwe vormen van educatie waarmee leerlingen op een aansprekende, betekenisvolle manier in contact komen en blijven met hun culturele omgeving. In Studio VMBO combineren we leerervaringen van de docenten met nieuwe ontwerpmethodieken en ontwikkelen we deze door. Met elkaar willen we zo optimale lesmodules en projecten voor vmbo- en praktijkschoolleerlingen samenstellen. De resultaten worden beschikbaar gesteld aan geïnteresseerden via de te ontwikkelen Toolkit Studio VMBO.

Organiserende partijen: FleCk, Collage en BonteHond.
Studio VMBO wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Flevoland, Gemeente Almere en Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Meer weten over Studio VMBO?

Neem contact op met Edien Lammers, projectleider Studio VMBO

Stuur Edien een mailtje