Opening van de dag

De opening van de Dag van de Cultuureducatie Flevoland 2022 werd gedaan door Remko Willems, programmamanager FleCk (links) en Paul Macco, directeur Collage (rechts). Lees wat ze zeiden en wat ze vroegen aan Michiel Rijsberman, gedeputeerde cultuur van provincie Flevoland.

In vuur en vlam

‘Nu is eindelijk het moment om kunst met elkaar te ervaren, maken en beleven, want kunst verbindt. Het is dé manier om onze passies en talenten te ontdekken, maar ook onzekerheden, kwetsbaarheden en wellicht angsten een plek te geven. Dat gaan we in de workshops ervaren en beleven. Wij hopen dat jullie na vandaag zo in vuur en vlam staan, dat jullie niet kunnen wachten om het aan de leerlingen door te geven.’ Ze doelden daarmee op het thema van de Dag van de Cultuureducatie: In vuur en vlam. Na twee keer annuleren vanwege de coronamaatregelen, kon de dag nu eindelijk doorgaan.  

‘Ik gun iedereen zo’n ervaring’

Wanneer zette kunst Gedeputeerde Kunst en Cultuur Michiel Rijsberman voor het laatst in vuur en vlam? ‘Dat was laatst nog, tijdens The Song Project van zangeres Wende Snijders. Ze beschrijft allerlei emoties over wie ze is, haar worstelingen en hoe ze zo geworden is. Dat kan ze niet vertellen, wel zingen. Op die manier brengt ze op een heel diepe manier haar emoties over. Dat gun ik eigenlijk iedereen.’