Ontwerpen voor Mediakunst & Techniek

Inspiratie, Onderwijsvernieuwing
Projecten & trajecten
Primair onderwijs

In schooljaar 2019-2020 is Mediakunst &Techniek van start gegaan. In dit project verkennen FleCk, De Meerpaal, Kubus en basisscholen De Tjotter, Het Mozaïek en De Windroos de mogelijkheden van mediakunst in de context van techniekonderwijs. Dit doen we aan de hand van de methodiek van Service Design, een methode om producten of diensten te ontwikkelen met een klantbril op.

Bij Mediakunst & Techniek zijn de klanten de leerling en de leerkracht. Zij worden betrokken bij het ontwerpen van het lesmateriaal en de activiteiten – de bouwstenen – van het eigen onderwijs. Bij het ontwerpen, koppelen we de thema’s die behandeld worden bij Natuur en Techniek aan de kunstdiscipline mediakunst.

FleCk begeleidt het ontwerptraject waarin behalve de leerkrachten en leerlingen ook educatoren van Kubus en De Meerpaal en mediakunstenaars samenwerken.

Het ontwerpproces bestaat uit verschillende sessies, waarbij we starten met een kick-off. Na de fases van ideeëngeneraties en conceptontwikkeling testen we de prototypes van de ontwikkelde bouwstenen. Na de test worden de bouwstenen waar nodig aangepast en ligt er nieuw lesmateriaal of een nieuwe activiteit. Bij de uitvoering van de nieuwe bouwstenen kunnen de leerkrachten rekenen op coaching on the job door een expert.

Mediakunst & Techniek wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

In co-creatie bouwen aan nieuw lesmateriaal

Meer weten over onderwijsvernieuwing?

Wij praten je graag bij over de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met Remko Willems, programmamanager FleCk.

Stuur Remko een mailtje