Culturele Roadtrip Flevoland VO 2024

Inspiratie, Netwerken
Voortgezet onderwijs

Voor kunstvakdocenten, cultuurcoördinatoren en educatoren van culturele instellingen organiseert FleCk de Culturele Roadtrip Flevoland VO 2024. Dit jaar gaan we op ontdekkingsreis langs architectonische schatten van Almere tijdens een rondje Weerwater. De gratis Roadtrip is op woensdag 2 oktober van 9.30 tot 17.00 uur.

Het doel van de jaarlijkse Roadtrips is om onderwijs- en cultuurprofessionals ideeën aan de hand te doen voor betekenisvol omgevingsonderwijs kunst en cultuur. Elke trip bestaat uit verrassende bezoeken en ontmoetingen met leerlingen en experts, elke keer rondom een ander thema, in een ander deel van Flevoland.

Architectuur in Almere

Het thema van 2024 ‘Architectuur in Almere’ werken we uit in een programma met aandacht voor erfgoed, kunst en creatieve industrie. Tijdens het rondje Weerwater bezoeken we bijvoorbeeld onder leiding van experts de stadswijk Fantasie, de Almeerse Wolunie en de Schaapskooi.
Passend bij het thema hebben we een aantal opdrachten ontwikkeld. Voor de deelnemers zijn er doe-opdrachten. Leerlingen van klas 3TL van Daltonschool Helen Parkhurst testen een aantal kleine (spel)opdrachten.

Inspireren en netwerken

Na elke activiteit delen we met elkaar ervaringen, tips en tops. Uiteraard is er ook tijd om als onderwijs- en cultuurprofessionals met elkaar uit te wisselen over je les- en/of werkpraktijk.

Stops tijdens rondje Weerwater

 • Kunstlinie
 • The Wave
 • Skyline Almere
 • Stadswijk De Fantasie
 • De Almeerse Wolunie en De Schaapskooi
 • Gezamenlijke lunch
 • De Steiger 206
 • Museum M

Het programma is nog in ontwikkeling. Als alle afspraken zijn gemaakt, publiceren we hier de definitieve dagindeling.

Praktische informatie

Anders dan voorgaande jaren verplaatsen we ons deze Roadtrip per fiets.
We hopen dat deelnemers uit Almere op de fiets kunnen komen. Deelnemers die met de trein komen, kunnen op station Almere-Centrum een OV-fiets huren. Hier is een  OV-chipkaart voor nodig, met daarop een gedownload gratis OV-fietsabonnement of NS-Flex-abonnement.

Op een abonnement kunnen twee fietsen gehuurd worden. Wij vragen deelnemers met een abonnement of zij een tweede willen huren voor een deelnemer zonder fiets. Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je hiertoe bereid bent.

Op basis van de inschrijfformulieren weten wij hoeveel deelnemers gebruik willen maken van de extra gehuurde fietsen. FleCk vergoedt de kosten voor het huren van fietsen ( €4,55/fiets/dag).

Na de inschrijvingen:

 • laten we deelnemers met abonnement weten of ze een tweede fiets moeten huren;
 • laten we deelnemers zonder fiets weten of er een fiets voor hen is geregeld.

Alle deelnemers die een OV-fiets nodig hebben, verzamelen zich om 9.00 uur bij de NS-fietsenstalling Almere Landdrostdreef bij station Almere Centrum. Met elkaar fietsen we dan naar Kunstlinie.
Deelnemers met een eigen fiets melden zich om uiterlijk 9.30 uur bij Kunstlinie, Esplanade 10, 1315 TA Almere. De inloop is vanaf inloop 9.15 uur.

De Roadtrip start en eindigt bij Kunstlinie. We fietsen deze Roadtrip ongeveer 6 km.

Provinciale samenwerking

De Culturele Roadtrip Flevoland VO 2024 is in samenwerking met Collage tot stand gekomen.

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk vrijdag 15 september aanmelden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Ontdek cultureel Flevoland

Sinds 2018 organiseren wij voor het voortgezet onderwijs ontdekkingstochten door Flevoland. Tijdens de Culturele Roadtrip Flevoland VO maken onderwijsprofessionals (nader) kennis met kunst, erfgoed en creatieve industrie. Doel is om in co-creatie de culturele rijkdom van de provincie om te zetten in passende kunstvaklessen en excursies voor leerlingen. Zodat de culturele omgeving nabij voor hen betekenisvoller wordt.