Icc-cursus

Scholing
Cursussen & trainingen
Primair onderwijs
In overleg
€ 250,- per deelnemer
N.T.B.

Waar willen jullie als school naar toe op het gebied van cultuuronderwijs? Waarom vinden jullie cultuuronderwijs belangrijk en wat willen jullie je leerlingen meegeven aan kunst en cultuur in de acht jaar dat ze op school zijn? Dit zijn vraagstukken waar de interne cultuurcoördinator (icc’er) zich mee bezig houdt.

Tijdens de icc-cursus leer je hoe je samen met je team cultuuronderwijs structureel kunt vormgeven, stimuleren en borgen. Je komt alles te weten over kunst-, erfgoed- en media-educatie en nieuwe ontwikkelingen daarbinnen. Je verkent de culturele omgeving van de school, maakt kennis met leerlijnen en schrijft aan de hand van de ambities van je school een cultuurbeleidsplan.

Mocht je school al beschikken over een icc’er en een cultuurbeleidsplan, dan wordt er tijdens de cursus geen volledig nieuw plan gevraagd maar word je tijdens de cursus begeleid in het actualiseren en/of verstevigen van het bestaande cultuurbeleidsplan.

Aanmelden

Aanmelden voor de icc-cursus kan tot 10 juli 2022. Na deze datum kun je je nog steeds aanmelden en kijken we samen met jou hoe je kunt instromen.

De icc-cursus van FleCk is voor alle scholen in Flevoland, behalve Almere. Almeerse scholen kunnen terecht bij Collage Almere voor de icc-cursus.

Nieuw: icc-cursus op maat

FleCk biedt een nieuwe variant op de icc-cursus aan. De ingrediënten van de cursus zijn dezelfde als de icc-cursus, de route en het doel zijn alleen anders. Waar je bij de reguliere icc-cursus een cultuurbeleidsplan voor de school schrijft en daar het traject eindigt, gaat de icc-cursus op maat verder. Tijdens het traject worden de icc’ers begeleid tot en met de implementatie of inbedding van het plan op hun school.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met Irja Hartenberg, adviseur cultuuronderwijs.

Stuur haar een mailtje