Dag van de Cultuureducatie

Inspiratie, Netwerken
Bijeenkomsten, Publicaties
Primair onderwijs, Culturele veld, Politieke veld

Elk jaar in november organiseert FleCk de Dag van de Cultuureducatie Flevoland. De middagen zijn gevuld met sprekers, workshops, lezingen, performances, uitwisselingen en ontmoetingen. Schoolleiders, leerkrachten, icc’ers, schoolleiders en -bestuurders, studenten, cultuurprofessionals en beleidsmakers uit de provincie komen naar deze provinciale dag om zich te laten voeden en inspireren. FleCk organiseert de Dag van de Cultuureducatie samen met Collage Almere.

Dag van de Cultuureducatie 2024

Zet ‘m in je agenda: op woensdag 6 november 2024 van 16:00-20:00 uur vindt de Dag van de Cultuureducatie Flevoland plaats in Kunstlinie Almere. Met vele sleutelfiguren uit het (cultuur)onderwijs proberen we de code te kraken hoe cultuureducatie kan bijdragen aan het creëren van gelijke kansen in onze samenleving. Mark Mieras is de spreker dit jaar!

Tijdens de Dag van de Cultuureducatie komen verschillende sleutelfiguren in het onderwijs samen om verbinding met elkaar te zoeken, elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen. Leerkrachten, icc’ers en schoolleiders uit het primair onderwijs, schoolbesturen PO/VO, culturele aanbieders en partners, kunstvakdocenten en meer. 

In de middag staan er diverse inspirerende workshops gepland. Na het compleet verzorgde avondmaal zal Mark Mieras ons meenemen in hoe kunst gelijke kansen schept. Na de zomervakantie maken we het volledige programma aan je bekend en kun je je aanmelden! 

Mark Mieras over hoopvol onderwijs
Verschillende internationale onderzoeken laten zien dat kunstonderwijs één van de belangrijkste factoren is in het creëren van gelijke kansen. Wetenschapsjournalist Mark Mieras neemt ons tijdens de Dag van de Cultuureducatie mee in hoe culturele activiteiten kansengelijkheid bevorderen, op school en later in het leven. 
Hoe kun jij het talent van je leerlingen stimuleren en hoe zorg je ervoor dat iedereen een kans krijgt op cultuuronderwijs? Hoe kunnen we ieder kind de kans geven op deelname aan culturele creatieve activiteiten? 

Voorgaande edities

De laatste jaren hebben we het programma van deze dag in een online magazine gebundeld. In deze terugblikken kunnen deelnemers alles nog een keer rustig doornemen. Professionals die niet aanwezig konden zijnkrijgen de kans om video’s, foto’s, reacties, interviews, praktische tips en houd-outs voor toepassing in de praktijk op een dynamische manier tot zich te nemen. Bekijk het online verslag van 2022.

Of bekijk de verslagen van voorgaande jaren:

Filmverslag Flevolandse Dag van de Cultuureducatie 2022

Filmverslag Flevolandse Dag van de Cultuureducatie 2022

Meer informatie over de Dag van de Cultuureducatie Flevoland?

Heb je een vraag of een suggestie?

Neem contact op FleCk via info@cultuureducatieflevoland.nl.

Stuur ons een mailtje