Culturele Roadtrip Flevoland

Inspiratie
Bijeenkomsten, Publicaties
Voortgezet onderwijs, Culturele veld

Wil je (nader) kennis maken met de culturele hotspots in onze provincie? Sinds 2018 organiseert FleCk voor docenten van vmbo- en praktijkscholen ontdekkingsreizen langs de parels van Flevoland.

De Culturele Roadtrips zijn bedoeld om docenten kennis te laten maken met het aanbod aan kunst, cultureel erfgoed en culturele industrie. Het doel is hun de mogelijkheden te laten zien voor educatieve uitstapjes met de klas. Voor elke roadtrip maakten we een programmaboekje, dat hieronder te downloaden is.

Aanmelden voor de Culturele Roadtrip 2022
Je kunt je nu aanmelden voor de roadtrip op 27 september 2022, door je aan te melden via het inschrijfformulier. Aan de Culturele Roadtrip Flevoland 2022 kunnen maximaal 18 kunstvakdocenten deelnemen. Per school maximaal 2 deelnemers. Deelname op volgorde van binnenkomst.

Dronten en Zeewolde ontdekt

In 2021 organiseerden we de derde Culturele Roadtrip Flevoland. Het jaar daarvoor konden we vanwege corona niet op pad. Dit jaar ontdekten we Zeewolde en Dronten. In de eerste stad bezochten we het stadscentrum en Paviljoen De Verbeelding met het LandArt-kunstwerk Sea Level van Richard Serra. In Dronten zijn we ontvangen in De Meerpaal en het Mechanisch Erfgoedcentrum.
Programma Culturele Roadtrip Flevoland 2021

Inspiratie in de Noordoostpolder

In 2019 bracht de Culturele Roadtrip Flevoland de deelnemers naar de Noordoostpolder. Deze trip stonden het Waterloopbos (met het kunstwerk Deltawerk// van RAAAF en Atelier De Lyon) Schokland, Nagele en Urk op het programma. Voor het eerst is ervoor gekozen sommige onderdelen samen met leerlingen te beleven.
Programma Culturele Roadtrip Flevoland 2019

Van Lelystad naar Almere en terug

In 2018 kregen de deelnemers een rondleiding door Batavialand, bezochten ze de Land Art-kunstwerken Exposure en Observatorium en luisterden ze in de bus naar een presentatie door schrijfster Eva Vriend over de pioniers van Flevoland. Daarna stonden bezoeken aan de Floriade, het KAF, BonteHond, De Nieuwe Bibliotheek, de Clipjesfabriek, Fair & Square Tattoo en L5-studio op het programma; plekken die zijn gekozen op de thema’s arbeidsperspectief en jongerencultuur.
Programma Culturele Roadtrip Flevoland 2018

 

 

Meer weten over de Culturele Roadtrip Flevoland

Heb je een vraag of suggestie?

Neem contact op met Edien Lammers, projectleider Studio VMBO

Stuur haar een mailtje