Pilot co-creatie vmbo

Onderwijsvernieuwing
Bijeenkomsten, Lesmateriaal & Tools
Voortgezet onderwijs

FleCk houdt van 2018 tot eind schooljaar 2019-2020 een pilot met vmbo-scholen. ‘Samen bouwen aan de Flevolandse cultuur’ is een co-creatie traject van leerlingen, docenten, cultuurcoördinatoren, schoolleiders, lokale en culturele partners. Samen ontwerpen ze een leerlijn cultuureducatie.

In 2018, na een jaar van onderzoek, startte FleCk met de pilot van het co-creatietraject Samen bouwen aan de Flevolandse cultuur. In dit traject, dat doorloopt tot eind schooljaar 2019-2020, ontwerpen vmbo-scholen samen met lokale en culturele partners een leerlijn cultuureducatie vmbo. De scholen doorlopen een compleet service-designproces: van het doen van onderzoek naar de leerling, via ideeëngeneratie en dit analyseren, tot het testen van een eerste prototype: een concept van een cultuurles of -activiteit in samenwerking met een culturele partner buiten de school.

De scholen worden begeleid door hun lokale partners: Collage in Almere, De Meerpaal in Dronten en Kubus in Lelystad. Volg het proces van de pilot ‘Samen bouwen aan de Flevolandse cultuur’ op de tijdlijn van onze speciale vmbo-website.

Opvolger pilot: Studio VMBO

De pilot Samen bouwen aan de Flevolandse cultuur wordt opgevolgd door het nieuw co-creatieproject Studio VMBO voor praktijk- en vmbo-scholen en hun culturele omgeving.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je sparren over cultuur in het voortgezet onderwijs van Flevoland? Contacteer onze adviseur Edien Lammers, projectleider cultuuronderwijs vmbo.

Stuur haar een mailtje