18 januari 2020

Basisschool Aan boord op stoom met cultuur

Basisschool Aan Boord uit Dronten werkt al twee jaar samen met FleCk. Schoolleider Ada Thiemes en leerkracht Ineke Hopman besloten in 2018 het icc-traject te volgen. Samen met adviseur Mieke Dols van FleCk stapten zij in een op-maattraject voor de school. Hierin zijn antwoorden gevonden op vragen als Wat wordt de visie op cultuuronderwijs? en Hoe willen we dat onze leerlingen na acht jaar uitstromen op onze school?

Trainingen, werksessies en teamsessies volgden in het eerste jaar. Steeds werd daarbij gekeken naar wat relevant en urgent is voor de school. De gewenste situatie op het gebied van kunst en cultuur, samenwerken met de lokale, culturele omgeving en het uitrollen van de cultuurplannen over verschillende jaren, zijn onderwerpen die in 2020 op het programma staan.

Icc-cursus op maat

FleCk biedt de icc-cursus opmaat aan om antwoord te kunnen bieden op de specifieke maatvragen van de scholen uit de provincie. Adviseur Mieke Dols: “Sommige onderdelen uit de klassieke icc-cursus pas ik aan omdat ze niet relevant zijn voor deze school. Ik kijk naar wat Ada en Ineke en hun team nodig hebben in hun specifieke context.” FleCk werkt hierin samen met lokale partner De Meerpaal. Het doel is namelijk niet alleen het schrijven van een cultuurplan, zoals bij de klassieke icc-cursus, maar ook de implementatie ervan.