Icc-cursus op maat

Scholing
Cursussen & trainingen
Primair onderwijs
In overleg
€ 250,- excl. BTW
Data in overleg

De icc-cursus op maat biedt interne cultuurcoördinatoren een alternatief op de klassieke icc-cursus. Bij de reguliere cursus schrijf je een cultuurplan voor de school, de icc-cursus op maat gaat verder. De icc’ers worden begeleid tot en met de implementatie of inbedding van het plan op hun school.

Je leert hoe je samen met je team cultuuronderwijs structureel kunt vormgeven, stimuleren en borgen. Je komt alles te weten over kunst-, erfgoed- en media-educatie en nieuwe ontwikkelingen daarbinnen. Je verkent de culturele omgeving van de school, maakt kennis met relevante leerlijnen en schrijft aan de hand van de ambities van je school een cultuurplan. Je wordt daarin intensief begeleid door de trainer. Tijdens het traject toets je de onderdelen van het plan en stel je ze zo nodig bij. Op deze manier is het cultuurplan niet het uiteindelijke doel van de cursus, maar een middel om ingebed en gedragen cultuuronderwijs te bereiken in je school.

Aanmelden voor de icc-cursus op maat kan tot 19 september 2022. Na deze datum kun je je nog steeds aanmelden en kijken we samen met jou hoe je kunt instromen.

De icc-cursus op maat van FleCk is voor alle scholen in Flevoland, behalve Almere. Almeerse scholen kunnen terecht bij Collage Almere voor de icc-cursus.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met Irja Hartenberg, adviseur cultuuronderwijs.

Stuur haar een mailtje