Culturele competenties

Onderwijsvernieuwing
Lesmateriaal & Tools
Primair onderwijs, Culturele veld

FleCk is vanuit haar provinciale rol betrokken bij verschillende ontwikkeltrajecten die erop zijn gericht de kwaliteit van het cultuuronderwijs te verbeteren. Zo hebben we samen met onze lokale partners De Meerpaal, Kubus en Cultuurbedrijf Noordoostpolder een standaard opgesteld voor het te ontwikkelen lesmateriaal voor leerlingen in het primair onderwijs, gebaseerd op de culturele competenties.

Het vertrekpunt van het lesmateriaal wordt gevormd door de culturele competenties beleven, creëren, reflecteren en presenteren. De standaard bestaat verder uit drie pijlers:

  • er is sprake van een creatief proces waarna de leerlingen een resultaat van kunnen presenteren;
  • de kunstvakdocent en groepsleerkracht werken samen om het beste uit de leerlingen te halen;
  • de lessen kunnen worden gegeven in zo veel mogelijk verschillende contexten: in uiteenlopende reguliere klassen, maar ook in het speciaal onderwijs of voor hoogbegaafden.

De lokale partners bieden scholen lespakketten die volgens de standaard zijn ontwikkeld. Deze kunnen worden aangevraagd in de gemeentes Lelystad, Dronten en Noordoostpolder.

Voor kunstvakdocenten

Kunstvakdocenten kunnen bij FleCk terecht als zij meer willen weten over culturele competenties.

Meer weten over culturele competenties?

FleCk praat je bij!

We organiseren ook specifieke trainingen voor kunstvakdocenten. Mail ons voor meer informatie via info@cultuureducatieflevoland.nl.

Stuur ons een mailtje