arrow to the right Nieuws

Magische momenten tijdens Dag van de Cultuureducatie

Ruim 220 Leerkrachten, schoolleiders en cultuuraanbieders vanuit de hele provincie kwamen op woensdag 7 november samen in het Agora Theater Lelystad tijdens de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie. Het doel: scholing, kennis delen en elkaar inspireren rondom cultuureducatie in het basisonderwijs. Het thema dit jaar was ‘magische momenten in cultuuronderwijs’. Dit zijn momenten waarop kinderen zich verwonderen, kippenvel krijgen of meegenomen worden in de magie van nieuwe werelden. Met een rugzak vol nieuwe inzichten en energie kunnen de deelnemers verder invulling geven aan het cultuuronderwijs op de Flevolandse basisscholen.

28 mei 2018

Sprint 4: leerlijnen krijgen vorm

FleCk ontving op 9 april docenten en medewerkers van lokale partners voor alweer de vierde sprint van het ontwikkeltraject cultuureducatie in het vmbo in Flevoland. Dit keer kozen we, speciaal voor de groenscholen die deelnemen, voor Natuurpark Lelystad als werklocatie. Service designer Bjørn van Raaij van Zeewaardig beloofde de deelnemers voor sprint 4 een complexe puzzel.

27 maart 2018

Sprint 3: pitches en speeddates

De derde sprint van het co-creatietraject voor het vmbo stond in het teken van pitches en speeddates. Docenten en medewerkers van lokale partners pitchten door hen samengestelde leerreizen aan een eerste groep cultuuraanbieders. Deze reizen zijn uitgewerkte voorbeelden van mogelijke leerlijnen. Na de presentaties werd de aanbieders gevraagd wat zij hieraan zouden kunnen bijdragen.

6 maart 2018

De Culturele Haven pakt uit rondom 100 jaar Zuiderzeewet

We vieren dit jaar 100 jaar Zuiderzeewet. Dankzij deze wet is Flevoland ontstaan en hebben we niet alleen in onze provincie, maar ook daarbuiten ‘droge voeten’. Reden voor een feestje dus!

6 maart 2018

Projectweken De Culturele Haven van start

Na de voorjaarsvakantie dompelen zestien Flevolandsebasisscholen zich onder met de projectweken van De Culturele Haven. De basisscholen worden op zijn kop gezet en staan twee weken lang in het teken van Flevoland, de unieke poldergeschiedenis en kunst en cultuur.

Onze laatste nieuwsbrieven