28 oktober 2022

Nieuwe groep gestart met scholingstraject voor kunstvakdocenten

Op vrijdag 28 oktober startte een nieuwe groep enthousiaste zzp-kunstvakdocenten met hun nascholingstraject.

Zij verkenden tijdens de eerste sessie het cultuuronderwijs op Flevolandse basisscholen: wat is het belang van cultuuronderwijs, welke visies zijn er en welke visie heb ik zelf? Bij welke doelen en ontwikkelingsgebieden kan ik aansluiten? De komende maanden werken de kunstvakdocenten verder aan hun professionalisering zodat zij steeds beter in staat zijn om cultuuronderwijs een kwalitatieve plek te geven in het basisonderwijs. De volgende sessie staat gepland op 9 december.

Scholingstraject voor kunstvakdocenten

Het basisonderwijs in Flevoland kent verschillende uitdagingen, zoals de grote (culturele) verschillen tussen leerlingen, de unieke Flevolandse culturele omgeving en het leerkrachtentekort. FleCk zet zich samen met haar lokale partners in om de deskundigheid van kunstvakdocenten te bevorderen, hen te leren hoe zij kunnen omgaan met de uitdagingen en de verander(en)de vraag vanuit het onderwijs. Zelfstandige kunstvakdocenten (zzp’ers) die in het Flevolandse basisonderwijs (willen) werken, kunnen in de schooljaren 2021-2022 en 2022-2023 een nascholingstraject volgen.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar het volledige traject, wil je deelnemen of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Irja Hartenberg, adviseur cultuuronderwijs.

Mail Irja