Nascholing voor kunstvakdocenten

Scholing
Cursussen & trainingen, Lesmateriaal & Tools
Primair onderwijs

Ben jij al werkzaam als kunstvakdocent (zzp) voor het basisonderwijs in Flevoland, maar loop je soms ergens tegenaan of wil je jezelf verder ontwikkelen? FleCk en Collage willen in jou investeren. Vanaf april geven we een aantal scholingssessies, waaraan je gratis kunt deelnemen. Meld je nu aan!

Aanmelden of meer informatie

Neem dan contact op met Christel van der Velden van Collage Almere, via c.vandervelden@collage-almere.nl of 0630895604. Of met Irja Hartenberg van FleCk, via irja@cultuureducatieflevoland.nl of 0641282251. Aanmelden kan tot uiterlijk een week voor een sessie. De locaties van sommige sessies volgen snel en zullen in Lelystad, Almere en Dronten zijn.

Wil je een beeld krijgen van het scholingstraject tot nu toe? Bekijk dan onze tijdlijn!

Sessie 1: De basis van cultuuronderwijs in het P.O.

Woensdagochtend 12 april van 09:30-12:00, bij Poppodium Corneel in Lelystad
In deze sessie leer je meer over het (Flevolandse) cultuuronderwijs in het PO (de doelen, visies, het belang, ontwikkelingsgebieden). Je leert ook meer over jouw eigen visie op en belang van cultuuronderwijs, en hoe je die kunt verwoorden. Hoe ga je een gesprek aan met de school? Hoe vind je de verbinding? Ook leer je de lokale Flevolandse culturele infrastructuur (beter) kennen.

Sessie 2: Doorontwikkelen van lessen(series)

Vrijdagmiddag 12 mei van 15:00-18:00
In deze sessie zoek je vanuit een eigen of bestaande lesopzet de mogelijkheden voor verbinding met de leerinhoud, thema’s, methodes, etc. van basisscholen. Je analyseert hiervoor m.b.v. studiemateriaal een eigen les en leert die passend te maken voor en bepaalde doelgroep en/of inhoudelijk te verdiepen.

Sessie 3: Vakoverstijgend werken

Woensdag 31 mei 09:30-12:00 en 13:30-16:00
Tijdens deze sessie kom je meer te weten over de mogelijkheden van vakoverstijgend werken, de meerwaarde ervan, hoe scholen hiermee bezig zijn en oefen je hoe je zelf met bestaande lessen hieraan een bijdrage kunt leveren.

Sessie 4: Flevolandse modules

n.t.b. in juni
In deze sessie leer je meer over de achtergrond en kenmerken van Flevolandse modules – een onderwijsvorm (bestaande uit drie lessen) die veelvuldig in het Flevolandse basisonderwijs wordt ingezet (in Lelystad, Dronten, NOP, Urk en Zeewolde). Je oefent met het bedenken van inspirerende opdrachten vanuit een creatief proces en hoe je die dusdanig kunt opschrijven dat een groepsleerkracht ze kan uitvoeren in de les.

Sessie 5: Coaching en training van groepsleerkrachten

Vrijdagmiddag 30 juni van 16:00-20:00
Je leert meer over de facetten van coaching en training van groepsleerkrachten, en de tools die je op individueel- of groepsniveau in het basisonderwijs kunt gebruiken. Je oefent in het gebruik van de tools onder leiding van een expert.

Meer informatie of aanmelden?

Neem dan contact op met Irja Hartenberg van FleCk, via irja@cultuureducatieflevoland.nl of 0641282251. Aanmelden kan tot uiterlijk een week voor een sessie.

Stuur Irja een mailtje