11 december 2019

Kick-off co-creatieproject Mediakunst en Techniek

In Batavialand vond woensdag 11 december de start plaats van het driejarige co-creatieproject Mediakunst & Techniek. Basisscholen De Windroos, IKC Het Mozaïek en De Tjotter, FleCk, Stichting De Kubus en De Meerpaal gaan samen lesmateriaal, tools en/of activiteiten ontwikkelen die scholen in heel Flevoland kunnen inzetten om het curriculum op het gebied van kunst en cultuur en natuur & techniek duurzaam te kunnen versterken.

Er is gekozen voor een ontwerpgerichte aanpak vanuit de methodiek van servicedesign. FleCk heeft hier veel ervaring mee opgedaan tijdens het co-creatietraject voor het vmbo dat zij in 2017 is gestart. Alle partijen zijn enthousiast om deze methodiek ook toe te gaan passen binnen het primair onderwijs in Flevoland.

De partners in het project Mediakunst & Techniek worden begeleid door designers van Bureau Zeewaardig. Zij hadden een duidelijke boodschap voor de partners: ‘We gaan samen op pad, en daarbij hoort creatief denken, ruimte geven aan de meest bizarre suggesties, frustraties kunnen verdragen en vooral elkaar geïnspireerd houden’.

Drie sprints

Het co-creatietraject in jaar 1 bestaat uit drie ontwerpbijeenkomsten, sprints genaamd. Tijdens de kick off gingen de deelnemers onder meer aan de slag met het voorbereiden van een behoefteonderzoek onder hun leerlingen en het formuleren van hun eigen onderzoeksvraag. Tijdens drie sprints wordt volgens een vastomlijnde aanpak toegewerkt naar ontwikkelde en door leerlingen geteste prototypen van lesmateriaal, tools en/of activiteiten.

Lees meer over het project Mediakunst & Techniek.