20 december 2022

Inspiratiemiddagen voor vmbo- en praktijkonderwijs

Vanaf dit schooljaar organiseert FleCk regelmatig netwerk- en inspiratiebijeenkomsten voor het vmbo- en praktijkonderwijs. De bijeenkomsten van het Netwerk cultuureducatie vmbo en pro Flevoland staan in het teken van ontmoeting, uitwisseling, verdieping en kennisdeling. Uitgenodigd worden onder anderen docenten en cultuurmakers die deel hebben genomen aan Studio VMBO en de pilot ‘Bouwen aan de Flevolandse Cultuur’. 27 oktober was de eerste bijeenkomst, 23 januari en 6 april de volgende.

23 januari: het creatief proces in het vmbo- en pro-(kunstvak)onderwijs

De eerste netwerkbijeenkomst van het nieuwe jaar is op maandag 23 januari en wordt gehouden in cultuurcentrum Pygmalion Poort in Almere. Samen met kunstvakdocenten vmbo en pro en culturele partners gaan we in gesprek over het creatief proces. In Studio VMBO hanteren we hierbij de OCPE-stappen: onderzoeken, creëren, presenteren en evalueren. Tijdens de bijeenkomst ervaren de deelnemers zelf hoe een creatief proces zich via deze stappen ontvouwt. Met elkaar onderzoeken we de meerwaarde en valkuilen van de werkwijze en wat wel en niet werkt in de vmbo- en pro-klas.

Programma
14.30 – 14.45 uur: Rondleiding Pygmalion Poort door oprichter Mira Ticheler (facultatief: bij deelname aan de rondleiding  is de inloop om 14.20 uur)
14.45 – 15.00 uur: Inloop overige gasten
15.00 – 16.30 uur: Netwerk- en inspiratiebijeenkomst

Aanmelden 

Terugblikken op 27 oktober

Tijdens de eerste netwerk- en inspiratiebijeenkomst op 27 oktober presenteerden deelnemers aan Studio VMBO zelf ontworpen prototypes van innovatieve en betekenisvolle cultuurlessen en -activiteiten. Ook kregen de aanwezigen een workshop Creatief werken met nieuwe media van Quinten Smith van Cultuur op school uit Rotterdam. Lees meer

Voor jou: informatieve handout over nieuwe media

Meer weten over de netwerk- en inspiratiebijeenkomsten van FleCk

Mail Edien Lammers