21 november 2022

De interactieve verhalenkist StoryScope is er

Vandaag is een feestelijke dag: de StoryScope is bij de Kubus afgeleverd, door Mira en Ramon van Interactive Culture. Dit geweldige apparaat is een interactieve verhalenkist. Door met voorgeprogrammeerde blokjes over een glasplaat te schuiven ontstaat een bewegend schimmenspel dat op de muur geprojecteerd wordt.

Gebruikers verzinnen zelf de verschillende verhaalelementen en kunnen eigen tekeningen, geluiden en achtergronden toevoegen. De Storyscope is zeer gebruiksvriendelijk, want de stekker hoeft alleen maar in het stopcontact gestoken te worden om aan slag te kunnen gaan. Het komende jaar komen er verschillende StoryScope lesmodules voor het basisonderwijs beschikbaar. Eerst via de Kubus en daarna ook voor scholen uit andere gemeenten in Flevoland.

De eerste kennismaking met de StoryScope was tijdens het meerjarenproject Mediakunst en Techniek van FleCk, met Kubus, De Meerpaal en de Flevolandse scholen de Windroos, de Tjotter en IKC het Mozaïek als samenwerkingspartners. Remko Willems (programmamanager FleCk) werd door dit project zo enthousiast over de mogelijkheden van de StoryScope, dat hij besloot het voor Flevoland aan te schaffen. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meer informatie over de StoryScope

Neem contact op met Annelies Bartelink, adviseur cultuuronderwijs FleCk via annelies@cultuureducatieflevoland.nl of Helene van ’t Hoen, coördinator cultuureducatie de Kubus via h.v.hoen@dekubuslelystad.nl.

Mail Annelies