Aan de slag met theater

Discipline: Theater
Wokshopleider: Sjors Noordsij

Wat ga je leren?

Theater is een vorm die je fysiek kunt inzetten, waarmee je verhalen kunt vertellen en verbeelden. Hoe kun je bijvoorbeeld door middel van theater de leerling helpen voor de klas te staan tijdens een spreekbeurt of boekbespreking? Hoe kun je het inzetten als afronding voor een project of themaweek? En hoe kun je het inzetten bij teksten? In deze actieve workshop gaan we aan de slag met theater en krijg je praktische handvatten hoe je het zelf in de klas kunt inzetten.

De workshop

In deze workshop ga je actief aan de slag met vijf essentiële onderdelen van het theater: focus, ruimtegebruik, stemgebruik, houding en beweging. In vogelvlucht neemt Sjors je mee door de onderdelen en geeft je tips hoe je die kunt inzetten in je les.

De workshopleider

Deze workshop wordt gegeven door Sjors Noordsij, Theatermaker bij ‘Sjors en Ruud Theatermakers’ Naast het maken van theatervoorstellingen geven Sjors en Ruud diverse trainingen om professionals door middel van theatertechnieken te helpen hun verhaal krachtig, helder en enthousiast verbaal en non-verbaal over te brengen. Daarbij maken ze gebruik van hun zelfontwikkelde ‘presentatiebewust-wijzer’; een handig handvat in de ontwikkeling van podiumervaring. Ze geven trainingen aan groepen die in hun werk voor ‘publiek’ staan, zoals museumgidsen en horecapersoneel, maar geven ook persoonlijke begeleiding aan bijvoorbeeld wetenschappers.