Combineer kunst en techniek

Let op: voor deze workshop is het maximale aantal deelnemers bereikt. De workshop zit vol. Geef bij aanmelding graag twee andere workshops op als voorkeur. 

Discipline: Beeldend
Workshopleider: Isolde de Ridder
Maximale aantal deelnemers: 15

Wat ga je leren

Er zitten hele waardevolle materialen tussen de spullen die wij weggooien, zoals kunststof, koper, zilver en zelfs goud.  Materialen die heel goed nog een ronde mee kunnen. Tijdens deze workshop leer je om op een duurzame manier de verbinding tussen techniek, natuur en creativiteit te leggen.

De workshop

In deze workshop ga je oude apparaten en andere afgedankte materialen upcyclen en omtoveren tot een sieraad of object. Je krijgt tips over hoe je veilig met materialen kan werken in de klas en gaat weg met een concrete opdracht voor in de klas.

De workshopleider

Isolde de Ridder is goudsmid en eigenaresse van Isolde de Ridder Sieraden. Ze begon in 2006 aan de opleiding voor Goudsmid in Schoonhoven. Sinds januari 2020 werkt Isolde circulair. In de afgelopen 15 jaar heeft ze zich toegelegd op het maken van unieke sieraden, voornamelijk in opdracht. Daarnaast is ze bezig met een eigen circulaire sieradenlijn.