Verhalen verzinnen met de StoryScope

Let op: voor deze workshop is het maximale aantal deelnemers bereikt. De workshop zit vol. Geef bij aanmelding graag twee andere workshops op als voorkeur. 

Discipline: Beeldend
Workshopleider: Ramon Verberne
Maximale aantal deelnemers: 15

Wat ga je leren

Tijdens de workshop maak je kennis met de StoryScope. Met deze magische kist kunnen leerlingen hun eigen verhalen verzinnen en spelen. Je leert hoe je met deze ‘verhalenvertelmachine’ op een eenvoudige manier nieuwe verhalen maakt en deze tot leven wekt.

De workshop

De StoryScope is een digitaal schimmenspel. Je beweegt met blokjes over een glasplaat en brengt zo silhouetten op het scherm tot leven. Bij deze workshop krijg je een introductie in de mogelijkheden die deze installatie biedt. Onderzoek en ontdek hoe je met de projecties kan spelen, fantaseren en op een intuïtieve en laagdrempelige manier samen verhalen kan vertellen. Je krijgt praktische tips hoe je dit kan toepassen in de klas en verzint samen nieuwe werkvormen. Verder leer je hoe je een eigen karakter ontwerpt en dit aan de StoryScope toe kan voegen. Na deze workshop kan je zonder verdere instructies de StoryScope in je eigen groep gebruiken.

De workshopleider

Ramon Verberne is een ontwerper en producent die tot voor kort aan animatieseries en -films werkte (De Tumblies, Woezel en Pip). Tegenwoordig maakt hij met zijn collega’s bij Stichting Interactive Culture interactieve installaties voor musea, festivals en het onderwijs. Daarnaast is Ramon docent aan de opleiding Game & Interaction Design van de HKU.