2 december 2020

Tip: de nieuwe muziekles ‘Componeren!’

Kinderen in groep 7/8 die zelf muziek componeren? Kan dat? Jazeker. Vorige week waren leerlingen van PCB Aan Boord in Dronten de eerste gelukkigen die met de les ‘Componeren!’ van De Meerpaal aan de slag gingen. Muzikant en adviseur bij FleCk Allerd van den Bremen testte de nieuwe les in de klas.

Reacties van de leerlingen waren enthousiast: ‘Superleuk’ en ‘Heel bijzonder dat je eigen muziek wordt uitgevoerd!’ In ‘Componeren!’ maken leerlingen in drie lessen eigen composities.

De module Componeren! Is een onderdeel van culturele bouwpakketten die De Meerpaal, Kubus en Cultuurbedrijf Noordoostpolder samen met FleCk ontwikkelen om leerlingen kwalitatief, prikkelend en betekenisvol kunstonderwijs te bieden. De bouwpakketten bestaan telkens uit meerdere lessen waarbij professionele kunstvakdocenten, kunstenaars en muzikanten betrokken worden bij de uitvoering.

Meerpaal, Kubus en Cultuurbedrijf Noordoostpolder bieden de lessen aan voor scholen. FleCk ondersteunt in de samenwerking door ontwikkelaars te coachen in het maken van nieuw materiaal en kunstvakdocenten te trainen bij de uitvoering.

Meer weten? Neem contact op met je lokale cultuuraanbieder en vraag naar de les!