4 juni 2019

Sprint 12 Samen bouwen: Portfolio’s en presentaties

De laatste sprint van pilotjaar 2 – op 4 juni – bracht de deelnemers naar locatietheater Vis à Vis in Almere Poort. In deze tot de verbeelding sprekende omgeving rondden zij hun portfolio’s af en bereidden de presentaties voor van hun nieuwste bouwsteen. Projectleider Edien Lammers: “Vis à Vis is kunst, is cultuur en inspireert. Deze plek zet aan tot out-of-the-box-denken. Een prachtige locatie voor onze laatste bijeenkomst van dit schooljaar”.

De docenten van Aeres VMBO Emmeloord, Stad College, OPDC-Almere en SG Lelystad legden, samen met hun lokale partners Kubus en Collage, de laatste hand aan de portfolio’s. Deze digitale mappen herbergen alle informatie over de bouwstenen die ze de afgelopen twee schooljaren hebben ontwikkeld. FleCk gaat de portfolio’s ontsluiten. Hierdoor komen de opgehaalde inzichten en bereikte resultaten beschikbaar voor alle vmbo-scholen in Flevoland.

Het tweede deel van de werkbijeenkomst was gereserveerd voor de afsluitende presentaties aan de gasten van de slotbijeenkomst. Voor de avond waren schoolleiders, collega-docenten, vertegenwoordigers van het culturele veld, provincie Flevoland en gemeente Almere en overige geïnteresseerden uitgenodigd om zich op de hoogte te stellen van de voortgang van het Samen bouwen aan de Flevolandse cultuur.

Certificaten-blijdschap

Terwijl de gasten arriveerden, sloten we sprint 12 af met het uitreiken van certificaten aan de docenten (v.l.n.r.) Celine & Wouter,  Nadieh & Reina, Ingrid & Maris, (onder v.l.n.r.) Dennis en aan Anne-Marie van Kubus en Pia van Collage. Edien dankte allen voor hun creativiteit, doorzettingsvermogen en gezelligheid. De meeste deelnemers gaan in het nieuwe schooljaar door met de pilot, die hiermee het derde jaar ingaat.