19 april 2022

Slotbijeenkomst jaar 2 Studio VMBO

In AGORA Theater in Lelystad sloten we dinsdag 19 maart het tweede jaar van Studio VMBO af. Tijdens de feestelijke bijeenkomst kwamen alle teams van de vmbo- en de pro-scholen samen. Het eerste deel van de slotbijeenkomst stond in het teken van terugkijken en vooruitblikken: tijdens sprint 11 van het vmbo-traject en sprint 10 van het pro-traject. De deelnemers werd onder meer gevraagd welke materialen en werkvormen ze waarderen en welke niet en hun droomproces te ontwerpen.

Vervolgens rondden de docenten en cultuurmakers de presentaties af van de bouwstenen die ze dit schooljaar hebben ontworpen. De teams van Berechja College, De Steiger en Aeres Praktijkonderwijs Emmeloord ontwierpen een nieuwe bouwsteen. Arte College, Aeres VMBO Almere, Buitenhout College en PrO Almere ontwikkelden hun bouwsteen van vorig schooljaar door. Elke bouwsteen in getest met leerlingen en als het kon buiten school, op de locatie van de culturele partner. Van de prototypetesten maakten wij video’s die in de tijdlijn te bekijken zijn.

In twee groepen – de schooltypes gegroepeerd – presenteerden de teams aan elkaar en een aantal gasten hun bouwsteen en toonden de video van de prototypetestdag.

De bijeenkomst werd afgesloten met de uitreiking van certificaten: deelname aan Studio VMBO staat voor docenten voor een studielast van 50 uur. De praktijkscholen en hun culturele partners gaan nog een jaar door. De vmbo-scholen hebben hun ontwerptraject uitgerond.