29 september 2019

Publicatie over tweede co-creatiejaar

Twee jaar nu hebben ze samen gewerkt en geleerd: de vmbo-docenten die deelnemen aan het co-creatietraject van FleCk: Bouwen aan de Flevolandse cultuur. Ze investeerden energie en creativiteit in het ontwikkelen van bouwstenen – inhouden en lessen – voor een leerlijn cultuureducatie. En tijd, tijd die de school hen bood en die ze zelf investeerden. Zeven docenten van het eerste uur concluderen dat alle investeringen zich dubbel en dwars terug verdienen.

De docenten van Stad College, Aeres VMBO Emmeloord, OPDC-Almere, SG Lelystad, ISG Arcus en SG De Rietlanden die die de afgelopen jaren hebben mee gebouwd aan een leerlijn cultuureducatie voor het vmbo hebben hun leerlingen zien groeien. Ze kregen meer zelfvertrouwen, gingen beter samenwerken en zochten dat zelf ook op. Ze stapten over grenzen heen, leerden dat het niet erg is fouten te maken. Ze kregen kennis van zichzelf en van hun eigen Flevolandse omgeving.

FleCk maakte een publicatie waarin we terugblikken op het tweede jaar van Bouwen aan de Flevolandse cultuur. Download de publicatie