13 juli 2023

Prototypetestdag Arte College

Op 13 juli testten leerlingen van de klassen 2TL en 2 KBL en docenten van het Arte College in Almere, samen met Collage, het prototype DE METAMORFOSE. Het project is onderdeel van de Arteweek van de school. De leerlingen onderzochten wie ze zijn en vertaalden dit in een presentatie.

De docenten van het Arte College en de cultuurprofessional van Collage ontwierpen het project vanuit de onderzoeksvraag: ‘worden de leerlingen door het creatieve proces bewust van hun roots, wie ze zijn en kunnen zij dit vertalen in presentaties in de vorm van fashion en podiumkunsten?’

De uitvoering en het testen duurde vier dagen. De leerlingen maakten de eerste dag een collage met stoffen materialen om hun roots beeldend uit te drukken. Vanuit die collage creëerden ze de twee volgende dagen een eigen presentatie middels fashion en maakten een act. Ze kregen hierbij adviezen van Gregory (roepnaam Shaggy), docent dans/theater bij Static en Mia Stik, docent fashion bij productieatelier Mija. De derde dag presenteerden ze hun kleurrijke acts tijdens een bruisende voorstelling voor docenten en familie.

Video prototypetestdag

Video prototypetestdag