25 september 2020

Prototypetestdag 2 Montessori Lyceum Flevoland

In september rondden de docenten van het MLF, het Montessori Lyceum Flevoland in Almere, hun eigen co-creatie schooltraject binnen het project Samen bouwen aan de Flevolandse cultuur af. Het afgelopen jaar hebben twee teams van kunstvakdocenten, met Collage als lokale partner, elk vanuit een eigen ontwerpvraag gewerkt aan de leerlijn kunst en cultuur in co-creatie met de culturele omgeving.

Op 25 september toetsten Baptiste Kurvers, docent muziek en Loes van der Vegt, docent beeldende vorming hun nieuwe prototype ‘Alledaagse kunst’, als een van de bouwstenen van de leerlijn. De ontwerpvraag voor deze bouwsteen was: ‘Hoe ziet en beleeft de leerling zijn/haar dagelijkse nabije omgeving?’

Het doel van de docenten was de leerlingen van TL1A onopgemerkte, alledaagse voorwerpen en geluiden te laten verzamelen en transformeren naar een compositie in beeld en geluid.

De docenten werkten voor de bouwsteen samen met beeldend kunstenaar Sietse van der Wal en docent muziektechnologie en componist Jeroen Bouwman. De kunstenaars inspireerden de leerlingen met een aantal voorbeelden en begeleidden hen door dag. De leerlingen verzamelden materialen in de buurt van de school en wisselden dit met elkaar uit.