5 oktober 2023

Nieuwe manager FleCk en Kunstlink: Carmen Munsterman

Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure -die voor de zomer begon- zijn we verheugd te kunnen melden dat er een nieuwe manager is geselecteerd door de selectiecommissie, mede na advies door de selectieadviescommissie. Carmen Munsterman (42), op dit moment beleidsadviseur Cultuur en Taal bij de gemeente Noordoostpolder, zal vanaf 1 november a.s. starten als onze nieuwe collega en de nieuwe manager van FleCk en Kunstlink.

Carmen: “Afgelopen maandag kon ik luid gejuich niet onderdrukken toen Alex van Zijl vertelde dat de commissies me graag wilden aannemen als nieuwe manager cultuureducatie- en participatie van Fleck en Kunstlink. Alles komt voor mij samen in deze mooie functie bij De Kubus.

Mijn roots liggen in de Noordoostpolder waar ik de liefde voor kunst en cultuur met de paplepel kreeg ingegoten. Ik vloog uit en ontdekte hoe waardevol en onmisbaar cultuur is in de ontwikkeling van kinderen. Na mijn studie Kunst en Kunstbeleid belandde ik in Zwolle, waar ik nog steeds met veel plezier woon met mijn gezin. Ik werkte bij Theater Gnaffel, kunstencentrum Muzerie en later Stadkamer. Als projectleider en adviseur cultuureducatie heb ik me met name ingezet voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Samen met vele partners creëerde ik prachtige projecten met jongeren in de hoofdrol. Vanuit die functie bezocht ik een paar jaar terug ook de Fleckdag VMBO in Beeld: een bron van inspiratie!

Na twaalf jaar was ik toe aan een volgende stap. Ik wilde me breder inzetten voor de sector en de waarde van cultuur op de kaart te zetten. Dit bracht me terug naar Flevoland als Beleidsadviseur Cultuur en Taal bij de Gemeente Noordoostpolder. Daarnaast volgde ik het opleidingstraject LinC, Leiderschap in Cultuur.

Mijn enthousiasme voor deze functie en de organisatie is tijdens mijn sollicitatieprocedure alleen maar gegroeid! Jullie gedrevenheid en passie voor jullie vak en het team, maar ook de hartelijkheid en klik die ik voelde, waren overweldigend.

Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen en me samen met jullie hard te maken voor cultuurdeelname in het leven van alle Flevolanders.”

Carmen Munsterman

Manager FleCk
carmen@cultuureducatieflevoland.nl

Mail Carmen