13 mei 2024

Nieuw teamlid FleCk: Denise Wijsman

Sinds 1 maart wordt het FleCk team versterkt door een nieuwe adviseur cultuureducatie: Denise Wijsman. We heten haar van harte welkom! Ze stelt zich graag voor:

“Ik ben Denise Wijsman (45) uit Zwolle, een gedreven en gepassioneerde moeder van twee zoons (12 en 20 jaar oud). Samen woon ik met mijn vriend Marcel en mijn bonus-kids: twee meiden van 18 & 22 en nog een zoon van 25.

Sinds 1 maart ben ik werkzaam als adviseur Cultuureducatie bij dit leuke enthousiaste team van FleCk. Het voelt als thuiskomen; al mijn ervaringen komen hier bij elkaar!

Wie ben ik? Lange tijd was ik grafisch vormgever, waarvan 10 jaar als ZZP’er. 5 jaar geleden gooide ik het roer om en ben aan de deeltijd opleiding Fine Art and Design Educator (DBKV- Docent beeldende kunst en vormgeving) bij ArtEZ in Zwolle begonnen, waar ik in 2024 mijn bachelor heb behaald.

Hier ging ik vanuit autonome kunst kijken hoe ik mijn eigen kunstenaarschap aan educatie zou willen koppelen. Door middel van maken en een educatief onderzoek ontdekte ik al snel dat ik graag iets teweeg wil brengen, verbeteren, toevoegen of veranderen; de waarneming wil aanspreken, in zowel mijn kunst als in educatie. Mijn creativiteit laat mij nieuwsgierig zijn, ontdekken en de wereld om mij heen waarnemen met een openheid waarin alles mogelijk is. Stil staan, verwonderen, mogelijkheden en verbindingen zien en leggen.

Met mijn ervaring als Grafisch vormgever, docent op zowel VO Praktijk onderwijs, Havo/VWO 5-6 in Dronten en als beeldend vakdocent voor VMBO in Ommen, de Vooropleiding van DBKV en op dit moment als instructeur Grafisch vormgeven bij ArtEZ te Zwolle, in combinatie met mijn betrokkenheid bij het project ArtBeat (een pilot voor VMBO en PrO) als educatief regisseur, maken dat ik een breed scala aan ervaringen mee breng voor het expertise centrum cultuureducatie Flevoland.

Al met al kan ik hier voor mijn gevoel alles wat ik huis heb combineren om vormgeving, kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedere leerling in Flevoland PO en VO. Ik kijk uit naar wat er allemaal komen gaat!”