12 maart 2020

Muziekmethode 123ZING is vernieuwd

Op zaterdag 7 maart gaf artistiek leider Sebastiaan van Zuijlen een training over 123ZING in de Meerpaal in Dronten. 123ZING is een digitale muziekmethode voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. De methode is onlangs vernieuwd. In deze training leerden muziekdocenten van Kubus, Meerpaal en Cultuurbedrijf Noordoostpolder wat er nieuw is en hoe ze de nieuwe tools kunnen toepassen in de klas.

Wat is er nieuw

De muziekdocenten in de training waren onder de indruk van de ontwikkeling die de muziekmethode de laatste tijd heeft doorgemaakt. Naast veel praktische veranderingen in de manier van werken, is er ook nieuwe inhoud toegevoegd. Zo komen er steeds meer liedjes in het repertoire van 123ZING bij. Er staat bijvoorbeeld een indrukkend pakket over de beroemde componist Gustav Mahler in het aanbod. Dit pakket is in samenwerking met Het Concertgebouw ontwikkeld. Aansluitend bevat 123ZING sinds kort eigen componeertools, waarmee leerlingen vervolgens zelf muziek kunnen leren componeren.

De muziekdocenten zijn enthousiast over de mogelijkheden die de 123ZING biedt om muzikale creativiteit te ontwikkelen bij kinderen. De muziekdocenten leerden in de training ook hoe ze het talent van een leerkracht zelf kunnen inzetten tijdens de muzieklessen.

Over 123ZING

123ZING is een digitale muziekmethode voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. De muziekmethode waarborgt een flexibele en laagdrempelige manier van lesgeven voor alle leerkrachten. Ook thuis kunnen de kinderen verder aan de slag met de muziek. Leren door te doen staat in deze methode centraal. Ben je nog niet bekend met 123ZING? Je kunt vrijblijvend het proefabonnement aanvragen. Hiermee kun je 2 maanden alle lessen en liedjes in de methode gratis uitproberen.

123ZING is de meest gebruikte muziekmethode in Nederland. Ongeveer 2.300 scholen hebben hier een abonnement op, waaronder ook veel in Flevoland. ​Maar de methode is niet de enige muziekmethode voor het basisonderwijs. Andere beschikbare muziekmethodes zijn onder andere:

Trainingen

FleCk biedt trainingen aan kunstvakdocenten en leerkrachten in het primair onderwijs. Zo dragen we bij aan het in stand houden en vergroten van goed cultuuronderwijs in Flevoland. Ook een training volgen? Houdt ons trainingsaanbod in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.