Maak kennis met onze twee nieuwe collega’s
Onlangs heeft het team van FleCk een aantal veranderingen gezien. Met het afscheid van Mieke en Allerd kwamen er twee posities vrij in ons team, maar niet voor lang gelukkig! We stellen je graag voor aan onze nieuwe collega’s: Ruth Koger en Annelies Bartelink.
Ruth Koger
“Nieuw! Als geboren en getogen Flevolander ben ik, Ruth Koger, blij dat ik mij aan jullie kan voorstellen als adviseur cultuuronderwijs bij FleCk. Ik woon in Lelystad met mijn leuke gezin bestaande uit mijn partner en 2 kinderen. Ik heb een groot theaterhart maar ben ook gek op zingen en dansen. Daarnaast maak ik collages en lees ik graag. Ik ben opgeleid als theatermaker, docent en regisseur. Ik werk nu 15 jaar als zelfstandig ondernemer en heb veel projectwerk gedaan als maker en trainer. Daarnaast ben ik als ontwikkelaar van (creatief) onderwijs al heel wat jaar bezig om betekenisvolle trajecten te ontwikkelen. Dit heb ik voor alle onderwijstypen mogen doen.
Bij FleCk ligt mijn focus op innoveren. Dit zal ik vooral doen rondom CultuurPlus en verder ben ik ook betrokken bij verschillende trainingstrajecten. Cultuuronderwijs gaat om ervaren, verbeelden, fantaseren en vormgeven. Dit zijn elementen die volgens mij nodig zijn als mens in een complexe wereld. Flevoland is mijn thuis en om hier te mogen bijdragen aan verankering van cultuuronderwijs vind ik van grote waarde. Ik zie uit naar inspirerende ontmoetingen en mooie projecten.”
Wil je verder kennismaken met Ruth? Je kunt haar bereiken via ruth@cultuureducatieflevoland.nl en 06 147 538 39.
Annelies Bartelink
“Hoi! Ik ben Annelies Bartelink (40). Woonachtig in Wijhe, met mijn man en onze hond. Voorheen was ik lokaal intermediair voor cultuureducatie bij Kunstcircuit Deventer. Op 22 augustus ben ik gestart als adviseur cultuuronderwijs bij FleCk. Vanuit deze rol breng ik partijen bij elkaar om samen te zorgen voor kwalitatief cultuuronderwijs.
Samenwerken: we doen het allemaal en meestal zonder er al te veel over na te denken. Wat ik enorm interessant vind, is de dynamiek die ontstaat binnen zo’n samenwerking. Hoe je de opbrengsten van samenwerkingen in de altijd dynamische cultuureducatie zo groot mogelijk maakt? Daar doe ik naast mijn werk bij FleCk onderzoek naar, vanuit mijn eigen onderzoeksbureau.
Deze kennis en ervaring neem ik mee in mijn functie als adviseur bij FleCk. Eén van de speerpunten binnen mijn functie is het verstevigen en nog meer uitdragen van onze rol als expertisecentrum. Ik volg en deel landelijke ontwikkelingen en ben betrokken bij de ontwikkeling van een instrument voor impactmeting. Ook ga ik me bezighouden met het doorontwikkelen van programma’s zoals Mediakunst & Techniek en de doorvertaling van de Design Thinking toolkit vmbo voor nieuwe doelgroepen zoals het po.
Ik kijk ernaar uit om samen met jullie te werken aan toegankelijk cultuuronderwijs voor ieder kind in Flevoland. Omdat – naast cognitieve vaardigheden – het zo ontzettend belangrijk is om kinderen ook sociaal-emotionele vaardigheden, probleemoplossend vermogen, creativiteit, nieuwsgierigheid en een kritische blik op de wereld om hen heen bij te brengen. Daarin kunnen kunst en cultuur in het onderwijs een belangrijke rol spelen. Niet als leuk voor erbij: cultuuronderwijs ìs voor mij onderwijs, bedoeld om jezelf mee te ontdekken en te ontwikkelen.”
Een keer een kopje koffiedrinken met Annelies? Je kunt haar bereiken via annelies@cultuureducatieflevoland.nl of 06 124 806 15.