17 januari 2020

Doe mee aan de Lang Leve de Muziek Wedstrijd 2020

Wil jij met jouw groep 6 of 7 kans maken op een optreden voor Koningin Máxima? Of een geheel verzorgd bezoek aan het Eurovisie Songfestival winnen? Schrijf je nú in voor Lang Leve de Muziek Wedstrijd.

Dit is hoe het werkt

Ga het muzikale avontuur aan en bedenk een verrassende muzikale act van anderhalve minuut. Alles mag: van rap tot jodelen en van bodypercussie tot orkest, zolang de hele klas maar meedoet en het plezier er vanaf spat! Stuur uiterlijk 15 maart een filmpje van de act in via de website van Méér Muziek in de Klas.

Wil je ook kans maken op een geheel verzorgd bezoek aan een repetitieshow van het Eurovisie Songfestival? Maak dan een muzikale act met thema ‘Songfestival’ en stuur jullie video vóór 1 maart .

En dan?

Een deskundige jury bepaalt welke klassen door mogen naar de regionale auditierondes. Tijdens deze spannende auditieronde voert je klas de muzikale act op voor de jury in een echt theater in jouw regio. Om je klas op deze ronde voor te bereiden, komt er een Vliegende Brigadier naar jullie toe. Helemaal gratis! Dit is een vakleerkracht muziek die jou en je klas muzikale tips & tricks geeft en jullie laat ervaren hoe leuk het is om muziek te maken in de klas. Gratis muziekonderwijs dus! Uit alle audities selecteert de jury de klassen die doorgaan naar het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show (NPO Zapp) én samen gaan optreden als de Grootste Schoolband van Nederland tijdens Het Kerst Muziekgala 2020.

Lang Leve de Muziek Show

Tijdens de Lang Leve de Muziek Show strijden klassen uit alle provincies tegen elkaar om de Muzikaalste Klas van Nederland te worden. Om jullie hierop voor te bereiden komt er voor 10 uur weer een Vliegende Brigadier langs. Deze Vliegende Brigadier helpt jullie ook met de voorbereidingen voor jullie optreden tijdens Het Kerst Muziekgala 2020.

Leuk om te weten

Meedoen is sowieso niet voor niets! Ook al wordt je klas niet uitgenodigd voor de audities, zelfs dan krijg je een gratis workshop op maat voor het hele leerkrachtenteam op een moment naar keuze.In 20118 won basisschool De Optimist in Lelystad de Flevolandse plek in het Muziekgala. Bekijk de videoclip waarmee De Optimist won.

Muziek op school is waardevol

Muziek is een taal die kinderen op een unieke manier stimuleert. Allerd van den Bremen is adviseur muziek bij FleCk: “Het is belangrijk dat kinderen bezig zijn met muziek in het onderwijs. Muziek vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage aan de ontwikkeling op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Daarnaast maakt muziek het onderwijs ook leuker!” Op een aantal plekken in het Flevolandse onderwijs gebeuren volgens Allerd al hele mooie dingen met muziek, maar nog niet genoeg. “Ga dus meer doen met muziek, het is makkelijker dan je denkt. In elke Flevolandse gemeente is een centrum voor de kunsten of lokaal steunpunt aanwezig waar je kunt aankloppen voor expertise of goede muziekdocenten. FleCk kan jouw school helpen met aanvullend advies, netwerken en/of deskundigheidsbevordering.”

Leerkracht Amy van De Optimist vindt muziek een belangrijk onderdeel van het onderwijsaanbod en ziet de vooruitgang die de klas heeft geboekt: “Dankzij deze wedstrijd hebben de kinderen nog beter geleerd samen te werken. Ook is het concentratievermogen van de klas heel erg vooruit gegaan. De kinderen hebben geleerd met discipline aan een act te gaan werken en dat is te zien aan het eindresultaat.”

Ga het muzikale avontuur aan en geef je klas op via meermuziekindeklas.nl/wedstrijd.

Basisschool De Optimist

Basisschool De Optimist