15 maart 2022

Brede provinciale samenwerking voor inspirerend cultuuronderwijs

In Flevoland zorgt een brede provinciale samenwerking ervoor dat ieder kind in de provincie goed cultuuronderwijs kan krijgen. Alle basisscholen in Noordoostpolder, Urk, Lelystad, Dronten en Zeewolde kunnen namelijk meedoen aan CultuurPlus. Dit is het Flevolandse programma binnen de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024. Hiermee kunnen de scholen een extra impuls geven aan hun cultuureducatie. 

Binnenkort start de inschrijving voor het nieuwe schooljaar. Om dit moment te markeren, tekenden de bestuurders van de culturele instellingen, samen met de wethouders van de vijf deelnemende gemeenten en de gedeputeerde kunst en cultuur van provincie Flevoland voor inspirerend cultuuronderwijs op Flevolandse basisscholen.  

In een korte video vertellen ook de wethouders uit Urk, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde wat volgens hen de kracht van kunst en cultuur is. Gedeputeerde Michiel Rijsberman sluit af door zijn trots uit te spreken over de samenwerking: “Het is fantastisch dat Flevolandse kinderen op deze manier de mogelijkheid krijgen om goed cultuuronderwijs te krijgen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van hun creatieve vaardigheden. Ook leren kinderen waar ze vandaan komen en wat Flevoland zo bijzonder maakt. Zulke cultuurlessen dragen bij aan het vormen van hun eigen identiteit.”

CultuurPlus

CultuurPlus

Samenwerking binnen CmK-programma in Flevoland

CultuurPlus is ontwikkeld door FleCk, De Meerpaal in Dronten, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Kubus in Lelystad, Verbeelding&Co in Zeewolde en Theatergezelschap BonteHond. Het Flevolandse programma wordt mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Flevoland en Fonds voor Cultuurparticipatie. Meer informatie vind je op www.cultuureducatieflevoland.nl/cultuurplus. Scholen in Almere kunnen deelnemen aan het programma Cultuureducatie met Kwaliteit Almere.