19 juni 2020

Honderden basisschoolkinderen maken samen coronakunstwerk

Een groot kunstwerk gemaakt door honderden kinderen, over de tijd dat ze thuiszaten en niet naar school konden. Basisschoolkinderen van 6 basisscholen uit Lelystad maken samen met echte kunstenaars een coronakunstwerk genaamd Open Up. Het project is een initiatief van kunstencentrum De Kubus in Lelystad in samenwerking met FleCk.

1,5 meter groot kunstwerk

Samen met de kunstenaars maken de leerlingen een kunstwerk van 1,5 meter groot. Het kunstwerk bestaat uit voorwerpen en creaties die de kinderen persoonlijk doen denken aan de tijd dat ze thuis zaten en niet naar school konden. Daarbij leren de kinderen een speciaal coronalied. Elke school krijgt een eigen kleur om mee te werken, zodat de kunstwerken uiteindelijk een kleurrijk geheel wordt. De kunstwerken van alle basisscholen worden samengevoegd tot één groot kunstwerk genaamd Open Up. Het concept is ontwikkeld door kunstenaar André Broens en theatermaker/muzikant Luc van Loo en wordt samen met meerdere kunstenaars uitgevoerd op de scholen.

Verwerken via kunst

De kinderen zijn blij om weer terug op school te zijn. De afgelopen tijd waren veel dingen ineens anders. Het is belangrijk om op school aandacht te besteden aan het verwerken van de periode dat de kinderen thuis zaten. Kunst maken biedt een andere manier van verwerking dan praten. Door op een creatieve manier bezig te zijn, onderzoeken en ervaren de kinderen de afgelopen periode met andere gevoelens en waarnemingen. Om scholen hierbij te helpen organiseerden De Kubus en FleCk samen dit project.

Zes basisscholen uit Lelystad doen mee aan het project: Laetare, Meander, De Vuurtoren, De Sluis, De Grundel en De Albatros. Ook interesse in dit project? Neem contact op met Anne Bond, coördinator bij De Kubus, via a.bond@dekubuslelystad.nl.

Bekijk ook:

Coronakunstwerk

Coronakunstwerk

Betekenisvol onderwijs in emotioneel verwarrende tijden