Maak je eigen musical

Discipline: Theater
Workshopleiders: Fiona Kelatow

Wat ga je leren

Hoe maak je – zonder een kant en klaar script – zelf theater voor de eindmusical of een maandafsluiting? In deze workshop maak je vliegensvlug kennis met tekstschrijven en hoe je daar theater van maakt. Een workshop vol concrete tools en opdrachten voor in de klas.

De workshop

Deze workshop is opgebouwd aan de hand van het maakproces dat je ook doorloopt tijdens het maken van een voorstelling. Van een eerste oriëntatiefase waarin je start vanuit een eigen idee of verbazing, naar het verzamelen van materiaal in verschillende disciplines zoals tekst, dans, muziek en vormgeving. Tot het uiteindelijk componeren en samenbrengen van al die verschillende onderdelen.

De workshopleiders

De workshop wordt gegeven door Fiona Kelatow en Sanne Schuhmacher. Fiona is theaterdocent en -maker, verbonden aan KIDD en BonteHond. Fiona ontwikkelde de musicaltraining Stilzitten Verboden, een digitaal werkboek met opdrachten en tips om zelf een musical te maken. Sanne Schuhmacher is toneelschrijver en schrijft teksten voor BonteHond en andere theatergezelschappen.