Aan de slag met film

Let op: voor deze workshop is het maximale aantal deelnemers bereikt. De workshop zit vol. Geef bij aanmelding graag twee andere workshops op als voorkeur. 

Discipline: Film
workshopleider: Lukas van der Starre
Maximale aantal deelnemers: 12

Wat ga je leren

Film is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Kinderen en jongeren zien bewegend beeld op smartphones, tablets, televisie, op school en op straat. Kritisch naar beelden kunnen kijken en slim beelden kunnen creëren is van belang in een wereld waar film altijd en overal is. Maar hoe maak je van het kijken van bewegende beelden een betekenisvolle ervaring? En hoe help je jouw leerlingen creatieve makers te worden? In deze workshop krijg je een rijker beeld van de mogelijkheden van filmeducatie binnen jouw onderwijs. Je leert wat filmeducatie nu precies omvat en wat de opbrengst ervan is voor jouw leerlingen.

De workshop

Je krijgt tips hoe je filmeducatie eenvoudig kunt vormgeven binnen jouw lessen, zonder zelf filmexpert te zijn. In vogelvlucht behandelen we de vijf vaardigheden van filmeducatie: film beleven, film verwoorden, film onderzoeken, op film reflecteren en film creëren. Lukas maakt je wegwijs in het kant-en-klare lesmateriaal dat (online) beschikbaar is en jij direct in je klas kunt inzetten.

De workshopleider

Lukas van der Starre is jarenlang werkzaam geweest in het primair onderwijs. Zijn filmervaring heeft hij opgedaan bij o.a. de Nederlandse Filmacademie. Nu zet hij zich namens Filmhub Midden in om filmeducatie laagdrempelig en uitvoerbaar te maken voor leraren in Utrecht en Flevoland.