De kracht van het woord

Discipline: Taal en beeldend
Workshopleider: Rosa Ana

Wat ga je leren

Street art begon als manier om je mening over de maatschappij te delen met een groter publiek. ‘Onzichtbare’ graffiti artiesten die in het holst van de nacht leuzen op gebouwen en metro’s kalkten. Naarmate de tijd vorderde werden steeds meer stijlen ontwikkeld, waarmee de tekstuele boodschap van extra kracht en schoonheid werd voorzien. In deze workshop ga je zelf ook aan de slag met de kracht van het woord. Om jezelf beter te leren uiten en elkaar beter te leren kennen. Er gaat geen dag voorbij dat we geen gebruik maken van hardop uitgesproken woorden.

De workshop

Geïnspireerd op een graffiti kunstwerk van Marcel Labrie, dat te zien is op één van de muren in Kunstlinie, ga je samen met spoken word artiest Rosa Ana actief aan de slag met woorden, klanken, ritmes en lichaamstaal.

De workshopleider

Rosa Ana (1988) is een vrouw van het woord, in de vorm van rap, spoken word, storytelling, poëzie en theater. Ze is de eerste vrouwelijke artiest met een eigen sessie bij 101Barz (2005), deed op haar 17e mee met het tv-programma De Battle (ned3), toerde op haar 18e met de Mighty 8 door Nederland en ging voor MTV Rap Around The World op reis.