Eindpresentatie Mediakunst & Techniek

Wanneer: Maandag 27 juni 2022.
Hoe laat: Van 16.00 tot 18.00 uur. Inloop vanaf 15.45 uur.
Waar: Kubus (Agorabaan 3 8224 JS Lelystad).

Tijdens de eindpresentatie van het project Mediakunst & Techniek laten we zien hoe we de afgelopen drie jaar in Flevoland de mogelijkheden van mediakunst in de context van techniekonderwijs hebben verkend. We delen onze aanpak en de resultaten van Mediakunst & Techniek. De leerkrachten van de deelnemende scholen presenteren hun ontwikkelde lesbouwstenen en geven je een korte workshop van deze ontwikkelde lessen.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft FleCk, De Meerpaal, Kubus en basisscholen De Tjotter, Het Mozaïek en De Windroos voor het project Mediakunst & Techniek een subsidie toegekend. Samen onderzochten we de mogelijkheden van mediakunst in de context van techniekonderwijs. We ontwikkelen bouwstenen voor en/of activiteiten die de scholen kunnen inzetten om het curriculum op het gebied van kunst en cultuur en natuur & techniek duurzaam te versterken. Het onderzoekend en ontwerpend leren – en daarmee het creatief proces – stond daarbij centraal. De ontwikkelde lessen en activiteiten worden volgend jaar beschikbaar gesteld voor alle scholen in Flevoland en daarbuiten.

Uitgenodigd voor de eindpresentaties zijn met name leerkrachten en schoolbesturen van basisscholen in Lelystad en daarbuiten. Ook cultuurprofessionals, beleidsmakers en geïnteresseerden zijn van harte welkom deel te nemen aan de eindpresentatie.

Meld je nu aan voor de eindpresentatie Mediakunst & Techniek.