Post uit Hoophuizen en Zelhorst

Inspiratie
Cursussen & trainingen, Lesmateriaal & Tools
Primair onderwijs

Wil je met je groep of school werken aan het stimuleren van creativiteit? Zoek je naar tools waarmee dit eenvoudig en snel kan gebeuren? Kijk dan eens naar de ontwikkelde postpakketten uit het project Post uit Hoophuizen en Zelhorst.

Een postpakket valt op de deurmat van de school. Wie is de afzender? De pakketten zijn afkomstig uit de fictieve dorpen Hoophuizen en Zelhorst en vragen leerlingen om hulp bij een probleem. Bij het oplossen van het probleem staan het creatief proces en de 21-eeuwse vaardigheden centraal. 

Elk postpakket bevat drie energizers die de groepsleerkracht kan uitvoeren. De energizers zijn gemaakt door kunstvakdocenten van FleCk die geschoold zijn in theater, muziek, beeldend en literatuur. Bekijk een voorbeeld van het postpakket: deel 1 en deel 2.

Inspiratie of coaching

De school kan ervoor kiezen voor het uitvoeren van de eerste energizer ter inspiratie een kunstvakdocent de klas in te laten komen. Het afkijken bij deze vakdocent geeft een impuls om de volgende energizers zelf met de leerlingen uit te voeren. Ook bestaat de mogelijkheid de leerkracht extra te ondersteunen bij het uitvoeren van de opdrachten, door middel van coaching on the job door een kunstvakdocent. 

Meer informatie

Heb je vragen of wil je een aanvraag doen? Mail ons!

Stuur ons een mailtje