Méér Muziek in de Klas

Inspiratie, Advies
Projecten & trajecten
Primair onderwijs, Politieke veld

FleCk werkt samen met Méér Muziek in de Klas. Jaarlijks werven we muziekdocenten voor het begeleiden van Flevolandse scholen die meedoen aan de landelijke muziekwedstrijd. Ook helpen we de organisatie van Méér Muziek in de Klas Lokaal met het afsluiten van muziekakkoorden met gemeentes, culturele instellingen, muziekverenigingen en scholen in de provincie. 

Méér Muziek in de Klas heeft tot doel dat alle kinderen in het basisonderwijs muziekles krijgen. Een aantal zeer prominente ambassadeurs als Erik Scherder en Koningin Maxima helpen om dit voor elkaar te krijgen. 

Méér Muziek in de Klas en FleCk werken in Flevoland samen aan twee projecten:

  1. Elk jaar maakt Méér Muziek in de Klas een televisieprogramma in samenwerking met AVROTROS. In dit programma strijden schoolklassen tegen elkaar. De winnaars mogen optreden voor Koningin Maxima. Groepen 6/7 van een basisschool kunnen hier auditie voor doen. Als ze geselecteerd worden, krijgen ze begeleiding van een professionele muziekdocent: een ‘Vliegende BrigadierFleCk helpt mee in het werven en coördineren van deze muzikale begeleiding.
  2. Méér Muziek in de Klas Lokaal werkt aan duurzame verankering van muziekonderwijs in de regio. Het doel is om tot muziekakkoorden te komen waarin scholen, gemeenten, culturele instellingen, muziekverenigingen en andere partijen afspraken maken over het organiseren van goed muziekonderwijs in hun regio. FleCk ondersteunt dit in Flevoland vanuit haar expertise en netwerk. 

Benieuwd naar de ontwikkelingen in jouw gemeente? 

FleCk is op de hoogte!

Neem contact op met FleCk via info@cultuureducatieflevoland.nl.

Stuur onseen mailtje