Basistraining ‘Meer met film in de klas’

Scholing
Cursussen & trainingen
Primair onderwijs
De Kubus in Lelystad (of online)
Gratis
Woensdag 16 februari 2022

In samenwerking met Filmhub Midden en Collage organiseren wij een gratis training voor leraren in het basisonderwijs die meer willen met film in hun klas.

Wanneer: woensdag 16 februari 2022, van 15.00 tot 17.00 uur.
Waar: In de theaterzaal van Kubus. Agorabaan 3, 8224 JS Lelystad. Indien de coronamaatregelen veranderen, vindt de training mogelijk online plaats.
Voor wie: leraren, cultuurcoördinatoren en icc’ers in het primair onderwijs in Flevoland.
Aanmelden: deze training is gratis. Meld je aan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Wat ga je leren

Film is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Kinderen en jongeren zien bewegend beeld op smartphones, tablets, televisie, op school en op straat. Kritisch naar beelden kunnen kijken en slim beelden kunnen creëren is van belang in een wereld waar film altijd en overal is. Maar hoe maak je van het kijken van bewegende beelden een betekenisvolle ervaring? En hoe help je jouw leerlingen creatieve makers te worden?

In deze training krijg je een rijker beeld van de mogelijkheden van filmeducatie binnen jouw onderwijs. Je leert wat filmeducatie nu precies omvat en wat de opbrengst ervan is voor jouw leerlingen. Je krijgt tips hoe je filmeducatie eenvoudig kunt vormgeven binnen jouw lessen, zonder zelf filmexpert te zijn. In vogelvlucht behandelen we de vijf vaardigheden van filmeducatie: film beleven, film verwoorden, film onderzoeken, op film reflecteren en film creëren. Lukas van der Starre maakt je wegwijs in het kant-en-klare lesmateriaal dat (online) beschikbaar is en jij direct in je klas kunt inzetten.

De trainer

Lukas van der Starre is jarenlang werkzaam geweest in het primair onderwijs. Zijn filmervaring heeft hij opgedaan bij o.a. de Nederlandse Filmacademie. Nu zet hij zich namens Filmhub Midden in om filmeducatie laagdrempelig en uitvoerbaar te maken voor leraren in Utrecht en Flevoland.

Route en bereikbaarheid

De Kubus (Agorabaan 3, 8224 JS Lelystad) bevindt zich aan het centrum van de binnenstad. De Kubus bevindt zich op tien minuten loopafstand van Station Lelystad Centrum. Als je met de auto komt raden we je aan te parkeren op parkeerterrein De Meent. Deze parkeerplaats is gratis en bevindt zich op drie minuten loopafstand van het gebouw De Kubus.

Aanmelden