Drie treden

Je kunt als school op drie verschillende treden meedoen aan CultuurPlus. De intermediairs van Cultuurbedrijf Noordoostpolder, De Meerpaal, Kubus en Verbeelding&CO staan in de startblokken om je school te begeleiden bij de juiste keuze voor jouw schoolDe voorwaarden kunnen verschillen per gemeente. Informeer bij je intermediair naar de geldende voorwaarden voor jouw school.  

Trede 1: Verkennen

Een trede 1-school zit in een verkennende, aanbodgestuurde fase en gebruikt CultuurPlus om een sterker en passender cultuuraanbod voor haar leerlingen samen te stellen. 

Trede 2: Experimenteren

Een trede 2-school heeft haar cultuuronderwijs al goed op orde en wil dit verder ontwikkelen door met een cultuurmaker een cultuurproject of –traject op maat uit te voeren. 

Trede 3: Verdiepen en borgen

Een trede 3-school wil haar cultuuronderwijs dat al heel goed staat verder verdiepen en borgen en gaat dit met een cultuurmaker in meerdere jaren realiseren. 

De inleg per leerling en de bijdrage per leerling die CultuurPlus beschikbaar stelt in schooljaar 2022/2023 zijn op basis van het eerste pilotjaar 2021/2022 vastgesteld. 

Enthousiast geworden?

De intermediairs gaan de komende periode in gesprek met de scholen in hun regio. Misschien heb je al een afspraak gemaakt. Zo niet? Neem contact op met de intermediair in jouw gemeente van Cultuurbedrijf Noordoostpolder, De Meerpaal, Kubus of Verbeelding&CO. De contactgegevens van je intermediairs vind je hier