Kunst komt tot leven

Discipline: Dans en beeldend
Wokshopleider: Serano Pinas en Daphne Bosschaart

Wat ga je leren

In deze workshop onderzoeken we samen verschillende standbeelden in Almere, door middel van kunstbeschouwing. Je leert verschillende manieren om kunst te beschouwen met kinderen en hoe je dit kan omzetten tot een dans.

De workshop

Tijdens de workshop ga je aan de slag met een danser/choreograaf. Samen werken jullie aan een choreografie, waarin de Almeerse kunstwerken letterlijk tot leven komen. Tijdens de workshop krijg je tips om zelf met dans aan de slag te gaan in de klas. Na deze workshop verlaat je de ruimte met een concrete opdracht die je direct kunt uitvoeren in de klas.

De workshopleiders

Serano is danser en choreograaf en studeerde Urban Contemporary aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Als kunstenaar in de klas geeft Serano de masterclass Almeerse Beelden binnen de leerlijn Kunst Is Dichterbij de je Denkt (KIDD). Als danser, choreograaf én acteur is Serano o.a. betrokken geweest bij de voorstellingen SCHOPPEN (2019), JUFFENBALLET (2020) van BonteHond. Op dit moment is hij te zien in de voorstelling SUPERSLOW.

Daphne studeerde in 2006 af als dansdocent aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Sindsdien werkt zij als dansdocent en choreograaf en ontwikkeld cultuureducatie rondom voorstellingen en projecten. Het leukste vindt ze om samen met leerlingen presentaties te creëren in welke vorm dan ook. Bij KIDD is ze onlangs gestart als educatiemedewerker en richt ze zich met name op het VO. Daar gaat ze aan de slag met het ontwikkelen van spannende en inspirerende projecten voor leerlingen van alle leeftijden en niveaus.