arrow to the right Verkiezing Cultuurschool 2015

Ook in 2015 organiseerde FleCk de Verkiezing van de beste Cultuurschool van Flevoland. Er waren drie finalisten: KBS De Golfslag uit Swifterbant, Prinses Beatrixschool uit Urk en BS Het Meesterwerk uit Almere. De winnaar werd verkozen tijdens de Dag van de Cultuureducatie Flevoland op 4 november 2015. BS Het Meesterwerk uit Almere kreeg de meeste stemmen en mag zich vanaf nu Cultuurschool Flevoland van 2015 noemen.

Voor deze verkiezing werden alle scholen met hart voor cultuur, en die cultuureducatie structureel in het lesprogramma verankerd hebben opgeroepen om zichzelf te nomineren.

Uit alle inschrijvingen heeft de jury zijn drie scholen geselecteerd: KBS De Golfslag uit Swifterbant, Prinses Beatrixschool uit Urk en BS Het Meesterwerk uit Almere. In samenspraak met deze scholen werd door professionele filmmakers een promotiefilmpje over de school gemaakt. Bekijk de filmpjes van de scholen via de volgende links:  KBS De Golfslag, Prinses Beatrixschool, BS Het Meesterwerk.
Tijdens de jaarlijkse Dag van de Cultuureducatie Flevoland op 4 november 2015 werden de drie kanshebbers bekend gemaakt en heeft het publiek uiteindelijk gestemd welke school zich een jaar lang dè Cultuurschool van Flevoland mag noemen.

De hoofdprijs bestaat niet alleen eeuwige roem en een bijzondere bokaal. De winnaar van de Verkiezing krijgt tevens een culturele belevenis voor het team aangeboden.

De beide andere scholen die de finale halen en net naast de hoofdprijs grijpen gaan natuurlijk ook niet met lege handen naar huis: zij ontvangen een culturele waardebon voor de school.