arrow to the right Magische momenten

In het project Beleef dans! krijgt de groep Danstheater De Stilte op bezoek. Het gezelschap verzorgt een korte voorstelling met workshop. 

Na deze bijzondere kennismaking gaat de leerkracht met behulp van een lesbrief met de klas in gesprek. Wat gebeurde er tijdens de workshop, wat zag jij, wat zag ik? Daarna wordt er aan de hand van onderwerpen die leven in de klas, twee workshops door een (lokale) dansdocent ontwikkeld. Weer staat in deze workshops centraal dat je met beweging heel veel kunt vertellen en tot ontdekkingen kunt komen over jezelf en elkaar. Dans wordt dus ingezet als middel, om (sociaal-emotionele) thema’s die spelen in de klas, te behandelen.

Dit project wordt ondersteund door FleCk en is in het bijzonder geschikt voor scholen, teams of leerkrachten die met een onbevangen blik naar hun leerlingen en hetgeen hun bezig houdt, willen blijven kijken.

Aan het eind van deze lessen kan er een terugkoppeling plaatsvinden met de leerkracht. Wat zijn de magische momenten die deze manier van kunstonderwijs hebben opgeleverd? Welke verborgen kwaliteiten heb je ontdekt bij je leerlingen en wat heb je nodig om die in de toekomst vaker naar boven te brengen?

  • Doel: Leerlingen en leerkrachten kennis laten maken met dans en de manier waarop je met beweging kunt communiceren en (sociaal-emotionele) thema’s kunt behandelen
  • Doelgroep: Leerlingen groep 1 t/m 8
  • Datum: In overleg
  • Plaats: Op school of in overleg op locatie 
  • Kosten: FleCk draagt de kosten voor voorstelling van De Stilte. De kosten voor de reguliere dansworkshop worden door de lokale partner bepaald. Hiervoor gelden de lokale tarieven. 
  • Deelnamevoorwaarden: er is beperkte beschikbaarheid van de voorstellingen van De Stilte. Er zijn opties beschikbaar voor 14, 15 en 16 mei 2019. FleCk vraagt bij deelname commitment voor een terugkoppeling van de resultaten van het project door de leerkracht. 
  • Meer info & Inschrijven: via de lokale partner voor cultuuronderwijs