arrow to the right Houten Dromen

In een aantal gemeenten in de provincie Flevoland wordt de schoolvoorstelling Houten Dromen geprogrammeerd. Een voorstelling die de fantasie en creativiteit van kinderen prikkelt.

Aansluitend op deze voorstelling gaan de leerlingen creatief aan het werk in een muziek- of beeldende kunstworkshop. Omdat veel scholen tegenwoordig bezig zijn met creatief en probleemoplossend denken heeft FleCk een Afkijken mag!-film bij deze schoolvoorstelling gemaakt. Want hoe stimuleer je die creativiteit bij kinderen als leerkracht? Wat voor soort opdrachten geef je, waardoor ze ook echt creatief aan de slag kunnen en hoe begeleid je ze in een creatief proces?

Dit inspiratiefilmpje wordt voorafgaand aan de voorstelling door de leerkracht bekeken en werkt als een soort kijkwijzer: wat zie ik terug in de voorstelling en workshop en hoe kan ik geïnspireerd raken als ik later met mijn leerlingen creatieve opdrachten doe? Door de combinatie van het zien van het filmpje, de voorstelling en het doelgericht afkijken bij de kunstenaars tijdens de workshops kunnen leerkrachten op een inspirerende en laagdrempelige manier, deskundiger worden in het begeleiden van creatieve processen in hun eigen klas.

  • Doel: Leerkrachten af laten kijken bij kunstenaars over hoe je creativiteit stimuleert
  • Doelgroep: Leerlingen groep 1 t/m 4
  • Datum: Op basis van inschrijving bij de lokale partner voor cultuuronderwijs
  • Kosten: FleCk draagt de kosten van de workshops en ontwikkeling van de korte film. De tarieven voor de voorstelling worden afgestemd met de lokale partner voor cultuuronderwijs
  • Meer info & inschrijven: Via de lokale partner voor cultuuronderwijs