arrow to the right De Culturele Haven 2018 / 2019

In De Culturele Haven, de doorlopende cultuurleerlijn van Flevolandse bodem, leren kinderen in onze provincie over de unieke geschiedenis van hun polderland in relatie tot zichzelf en kunst van nu. De twee vragen die in De Culturele Haven centraal staan zijn: Waar kom ik vandaan en Waar ga ik naartoe?

Deze multidisciplinaire leerlijn biedt een digitale lesomgeving met cultuurlessen. Ook vinden er workshops en excursies plaats over erfgoed, theater, beeldende kunst en muziek. Spelenderwijs gaan kinderen op zoek naar hun bakens en ankers, die ze helpen te worden wie ze zijn.

De Culturele Haven in schooljaar 2018/2019

 • Voor alle groepen zijn er digibord-lespakketten met daarin:
  - Werkvormen en opdrachten rondom erfgoed, beeldende kunst, theater en muziek.
  - Inspirerende tools, zoals minidocumentaires, quizzen, (animatie)filmpjes en foto’s.
  - Achtergrondinformatie over de unieke geschiedenis van Flevoland 
 • Per groep kan een van de algemene digibord lespakketten gekoppeld worden aan een verdiepend lespakket met cultuurlessen voor de leerkracht, workshops van professionele kunstenaars, theatervoorstellingen en excursies. De verdiepende lespakketten worden verspreid over het jaar passend bij de schoolcyclus toegepast, of gebundeld in een feestelijke projectweek.
 • Voor het eerst aan de slag met De Culturele Haven? Nieuwe deelnemers starten altijd met de inspirerende kick-off voor leerkrachten, met uitleg over de leerlijn, rondleidingen in Batavialand en met workshops op bijzondere plekken in de polder!
 • Maak je al gebruik van De Culturele Haven? Of start je en heb je behoefte aan meer deskundigheidsbevordering? Dan heb je toegang tot ons speciale trainingsprogramma, op maat en aangepast aan jullie leerwens, zodat het team optimaal met De Culturele Haven aan de slag kan. Voor iedere school is een budget van € 500,- voor trainingen beschikbaar. 
 • Alle deelnemende scholen worden begeleid door een eigen de Culturele Haven-coach van onze lokale partners Kubus, De Meerpaal, het Cultuurbedrijf Noordoostpolder, de cultuurmakelaar van de Verbeelding & Co of FlevoMeer Bibliotheek Urk. De coach ondersteunt de school bij het uitvoeren van de leerlijn en de lespakketten.
Maatwerk
De Culturele Haven kan op maat worden aangepast aan de wensen van de school, zodat de leerlijn ingepast wordt in het curriculum. Ook bieden we advies op maat en ondersteuning voor leerkrachten van deelnemende scholen. Zo maken we samen de leerlijn tot een succes.
 
Meer informatie en inschrijven
Neem contact op met je lokale partner voor cultuureducatie: Kubus, De Meerpaal, het Cultuurbedrijf Noordoostpolder, de cultuurmakelaar van de Verbeelding of FlevoMeer Bibliotheek Urk. Of bezoek de website www.deculturelehaven.nl