arrow to the right Nieuws

Magische momenten tijdens Dag van de Cultuureducatie

Ruim 220 Leerkrachten, schoolleiders en cultuuraanbieders vanuit de hele provincie kwamen op woensdag 7 november samen in het Agora Theater Lelystad tijdens de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie. Het doel: scholing, kennis delen en elkaar inspireren rondom cultuureducatie in het basisonderwijs. Het thema dit jaar was ‘magische momenten in cultuuronderwijs’. Dit zijn momenten waarop kinderen zich verwonderen, kippenvel krijgen of meegenomen worden in de magie van nieuwe werelden. Met een rugzak vol nieuwe inzichten en energie kunnen de deelnemers verder invulling geven aan het cultuuronderwijs op de Flevolandse basisscholen.

26 februari 2018

Tweede design-sprint stelt belevingswereld leerling centraal en levert tal van ideeën

‘Hoe kunnen leerlingen bouwen aan de Flevolandse cultuur?’ Deze vraag stond 6 februari centraal tijdens de tweede design-sprint van het co-creatieproject van FleCk.

29 januari 2018

Start co-creatie traject met het Flevolandse VMBO

Op maandag 22 januari 2018 startte in Ateliers De Steiger in Almere het FleCk co-creatietraject: ‘Bouwen aan de Flevolandse cultuur’ voor het Flevolandse VMBO. Komend voorjaar participeren negen Flevolandse VMBO scholen uit Lelystad, Dronten, Almere en de Noordoostpolder in de pilot.

24 november 2017

Hoe stimuleer je creativiteit bij kinderen als leerkracht?

Op veel scholen wordt tegenwoordig het belang van het stimuleren van creativiteit bij kinderen gezien. Creatief, probleemoplossend en flexibel kunnen denken wordt als een belangrijke vaardigheid gezien voor kinderen om toegerust te zijn op de 21e eeuw. Maar hoe stimuleer je die creativiteit bij kinderen als leerkracht?

17 november 2017

Meer dan 200 leerkrachten, directeuren en culturele aanbieders op De Dag van de Cultuureducatie Flevoland

“Een zeer inspirerende middag.” Dat was een van de reacties van een van de meer dan 200 deelnemers, na afloop van de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie Flevoland, die gisteren plaatsvond in het KAF in Almere. Deze dag, die jaarlijks wordt georganiseerd voor basisscholen en culturele aanbieders, is bedoeld om de leerkrachten te inspireren, te scholen en kennis te delen.

Onze laatste nieuwsbrieven