• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Wij zoeken een Projectmedewerker FleCk vmbo en De Culturele Haven

arrow to the right Wij zoeken een Projectmedewerker FleCk vmbo en De Culturele Haven

Wij zoeken per 1 september 2019 een

Projectmedewerker FleCk vmbo en De Culturele Haven (0,8 fte)


Wil jij de Flevolandse cultuureducatie op een inspirerende manier ondersteunen vanuit jouw talent voor organisatie en productie? Wordt dan projectmedewerker FleCk vmbo en De Culturele Haven.

07 juni 2019 -

Over FleCk vmbo en De Culturele Haven
FleCk is het expertisecentrum voor cultuureducatie in de provincie Flevoland. Onze centrale doelstelling is de bevordering van de verankering en de verbetering van de kwaliteit van cultuuronderwijs in het primair onderwijs en het vmbo in Flevoland. FleCk werkt daarbij nauw samen met de loketten cultuureducatie in de zes Flevolandse gemeentes.

Vanaf 2017 leidt FleCk een co-creatie traject voor het vmbo waarin scholen met hun culturele omgeving leerlijnen cultuureducatie ontwikkelen. Komende twee jaar is FleCk daarbij penvoerder van de proeftuin Cultuur & vmbo, waarin ook BonteHond en Collage-Almere betrokken zijn als samenwerkingspartners. Daarnaast verzorgt FleCk de projectleiding van ‘De Culturele Haven’, een cultuurleerlijn van Flevolandse bodem die wordt ontwikkeld door diverse culturele instellingen in Flevoland, in het kader van ‘Cultuureducatie met kwaliteit’. FleCk werkt als team samen met het Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF), waarvoor je in de praktijk ook eens ingezet kunt worden. Zie ook de websites:

FleCk en CAF zijn onderdeel van Stichting De Kubus in Lelystad. Stichting De Kubus omvat ook Kubus, centrum voor kunsteducatie, cultuurparticipatie en amateurkunst en poppodium Corneel. Stichting De Kubus heeft ca. 75 medewerkers, met relatief veel parttimers (34 fte).

De functie
Je ondersteunt de projectleiders FleCk vmbo en De Culturele Haven. Voor ons co-creatietraject in het vmbo organiseer jij alle ontwerpbijeenkomsten, culturele roadtrips en symposia voor docenten, schoolleiders en culturele instellingen. Van het schrijven en versturen van de uitnodigingen, beheer van de begroting, tot een geslaagde productie op de locatie zelf. Voor De Culturele Haven coördineer en organiseer je alle workshops, excursies, netwerkbijeenkomsten, deskundigheidsbevorderingstrajecten, productie en verspreiding van educatieve materialen in de leerlijn. Je bent daarbij een goede relatiebeheerder. Een contactmoment met een school, workshopdocent of partner, is voor jou ook het warm houden van ons netwerk. Daarnaast draag je binnen beide projecten bij aan een stuk informatievoorziening en archivering. Denk aan planningen maken, relatiebeheer in Navision, managementrapportages maken, content voor de website uploaden, een goed archiefsysteem bouwen, schoolevaluaties en overleggen notuleren etc.

Wat breng je mee?
Je past bij ons wanneer je geniet van hoe kinderen en jongeren plezier beleven aan kunst en cultuur op basisscholen en middelbare scholen. Je bent bij voorkeur een (recent) afgestudeerde hbo’er met een paar jaar werkervaring in de culturele sector. Je werkt gemakkelijk zaken uit in een projectplan met daarin planning, budgettaire aspecten, afstemming voor communicatie & pr. Je creëert makkelijk structuur, prioriteiten en overzicht. Je werkt accuraat en bent nieuwsgierig naar nieuwe werkwijzen als design thinking. Daarbij heb je een dienstbare proactieve houding, kan je goed samenwerken, ben je handig met ICT en beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Wij bieden
Een leuke werkplek in een klein team, waarin de werksfeer open en informeel is. Je werkt vanuit ons unieke gebouw de Kubus in Lelystad, waar ook amateurkunstenaars en cultuurdocenten kind aan huis zijn. Salaris is conform de CAO Kunsteducatie. Inschaling in schaal 8.

Interesse?
Dan zien we jouw motivatie en cv graag tegemoet. Stuur deze voor uiterlijk 25 juni naar: De Kubus, t.a.v. Remko Willems (programmamanager), Postbus 354, 8200 AJ Lelystad of bij voorkeur per e-mail: info@dekubuslelystad.nl De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagochtend 1 juli en (indien nodig) op dinsdag 9 juli.
Aanvullende informatie bij Remko Willems, programmamanager FleCk, 0320 22 15 24 of 06 42 39 43 56, e-mail: r.willems@dekubuslelystad.nlterugTerug