• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Wethouder Sparreboom opent vierde seizoen De Culturele Haven met 5 nieuwe scholen

arrow to the right Wethouder Sparreboom opent vierde seizoen De Culturele Haven met 5 nieuwe scholen

Ruim vijftig leerkrachten en 15 medewerkers van culturele instellingen, kunstenaars en andere betrokkenen beleefden op 26 oktober in Museum Nieuwland de kick-off van het vierde seizoen van De Culturele Haven; de doorlopende cultuurleerlijn van Flevolandse bodem. Wethouder Janneke Sparreboom (wethouder kunst en cultuur) uit Lelystad, opende de middag met een krachtig betoog over cultuuronderwijs in de eigen omgeving. 

07 november 2016 -

De wethouder is overtuigd van het belang van cultuuronderwijs voor de ontwikkeling van kinderen. ‘Goed cultuuronderwijs laat kinderen kennismaken met schoonheid en met dat wat anders is’ aldus Janneke Sparrenboom. Ze roemde het feit scholen dankzij De Culturele Haven kunnen werken aan goed cultuuronderwijs in de vorm van een doorlopende leerlijn die dicht bij de kinderen staat.

Dit seizoen doen vijf nieuwe scholen mee aan De Culturele Haven: De Ichthus, De Poolster en De Tjotter uit Lelystad, de Paulusschool en De Sjaloom uit Rutten in de Noordoostpolder. De Culturele Haven bood op 26 oktober een kennismakingsmiddag voor nieuwe deelnemers en medewerkers van de leerlijn. Na de opening, presentaties en rondleidingen in Nieuw Land gingen de deelnemers met een “cultuurbus” langs bijzondere erfgoedplekken van Flevoland en volgden zij diverse workshops.

De Culturele Haven telt dit schooljaar ruim 23 scholen die deelnemen aan de doorgaande leerlijn en op deze manier werken aan kwalitatief cultuuronderwijs. De leerlijn wordt ontwikkeld door Nieuw Land Erfgoed, Kubus Lelystad, Bont Hond en voormalig museum De Paviljoens / Stichting kunstlinie Almere Flevoland. Bijzonder is dat De Culturele Haven cultuurlessen ontwikkelt die beginnen bij de eigen omgeving van het kind en aanhaken op het vak wereldoriëntatie van de school. De eigen omgeving en geschiedenis bieden het onderwerp of de aanleiding, waar kinderen met muziek, theater en beeldende kunst op reflecteren.terugTerug